..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Πάνος Καμμένος: 15 χρόνια μπορεί να παραμείνουν φυλακισμένοι οι Ελληνες στρατιωτικοί !!!!!


Για προσχεδιασμένη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που μπορεί να παραμείνουν φυλακισμένοι για 15 χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ έδειξε να υποβαθμίζει την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, εκτιμώντας ότι ο στρατός της είναι σε απελπιστική κατάσταση, ακολουθώντας την κυβερνητική τακτική του εφησυχασμού του λαού.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή ανέφερε για τους δύο στρατιωτικούς πως «εκτιμώ ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν», για την Τουρκία πως «δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά» και για τον Ταγίπ Ερντογάν είπε πως «ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς, τι να επικοινωνήσεις». 

Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, «σε μία χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με δομές του σουλτάνου, μπορεί να πάρει και 15 χρόνια» η κράτηση των δυο στρατιωτικών.

Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ανέφερε ότι «μία ένταση υπάρχει» και πως «μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν», αλλά εκτίμησε πως «η κατάσταση των στρατιωτικών δυνάμεων (της Τουρκίας) είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. 

Το 80% των τεθωρακισμένων είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεών τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος, η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε». 

Πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα, ένας που έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει, μπορεί κάποια στιγμή να κάνει κάποια παραπάνω ενέργεια». 

Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί στον Τ. Ερτογάν να παραδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, απάντησε πως «θα αποδεχόταν ποτέ ο Τσίπρας ότι θα απελευθερώσει τους "8"; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε...».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog