..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Τέλος τα μνημόνια. Κλ. Ρέγκλινγκ: Τα μέτρα θα συνεχιστούν με ή και χωρίς .... μνημόνιο!!!!!!


Εφαρμογή των μειώσεων στις συντάξεις από το 2019 και των μισθών από το 2020 που έχουν ήδη ψηφιστεί, ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις της μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης κατέστησε σαφές πως τα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα θα συνεχιστούν σε βάθος χρόνου και οι δανειστές θα ελέγχουν την εφαρμογή τους. 

Ανέφερε πως η έξοδος από τα μνημόνια και τυχόν ρύθμιση του χρέους «δεν σημαίνει ότι το ταξίδι τελείωσε. Για να γίνει μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και ανθεκτική οικονομία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, πολύ μετά το τέλος του προγράμματος». 

Σημείωσε ότι δεν πρέπει να είναι έκπληξη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει «ειδική περίπτωση» τα επόμενα χρόνια και πρόσθεσε πως είναι θεμιτό οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης να θέλουν να έχουν το νου τους στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν και ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα υπάρξει ένας βαθμός επιτήρησης από τον ESM και τους άλλους θεσμούς.

Ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει επιτυχώς από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, αλλά μόνο αν συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις». 

Για το κρατικό χρέος ανέφερε πως οι υπουργοί Οικονομικών τους επόμενους μήνες θα εξετάσουν αν θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους και επανέλαβε ότι το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα «πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και μετά το πρόγραμμα» και πως «ένα από τα βασικά στοιχεία είναι να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog