..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ν. Μπογιόπουλος: Εξοργιστική απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας και του ΣΥΡΙΖΑ για έφεση σε απόφαση που δικαιώνει συγγενή θύματος στο Μάτι (AUDIO)

Την εξοργιστική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ψήφισαν η διοίκηση της ΝΔ μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, να προσληφθεί δικηγορική εταιρεία ώστε να ασκηθεί έφεση κατά πρωτοδίκης απόφασης που δικαιώνει συγγενή θύματος στο Μάτι, σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον «REAL FM», ο Βασίλης Πετρόπουλος,  περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, τονίζοντας πως πρόκειται για την 9η συνολικά υπόθεση που παίρνει αυτή την τροπή. 

«Είναι προκλητικό το ζήτημα ακριβώς και στους χρόνους που κουβεντιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο όταν σε όλη την ελληνική κοινωνία συνεχίζει και καλά κάνει και κουβεντιάζεται το έγκλημα των Τεμπών. Φαίνεται όμως ότι πέρα από τον αγώνα που πρέπει να γίνει για να αναδειχτούν οι υπεύθυνοι για τις τραγωδίες που ζει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια πρέπει να δώσουμε σκληρά και τη μάχη απέναντι στη λήθη και απέναντι στην υποκρισία».

Συγκεκριμένα, όπως είπε, μία κυρία δικαιώθηκε στο Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για το σπίτι της που κάηκε ολοσχερώς και ένα ποσό για ηθική βλάβη, με το ποσό των 47.000 ευρώ για το σπίτι της «αν είναι δυνατόν για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών 47.000 ευρώ» και 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Η Περιφέρεια Αττικής, το κράτος και ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου πρόσβαλαν την απόφαση στο Εφετείο.

«Έξι χρόνια μετά, που θυμάστε πόσο είχε συγκλονιστεί η ελληνική κοινωνία και δικαίως πόση κουβέντα είχε γίνει, τα πορίσματα του Ελληνικού Δημοσίου επιρρίπτουν συνευθύνη στα θύματα 95% και επίσης έχουμε μία υπόθεση με 104 νεκρούς και τεράστια καταστροφή η οποία δικάζεται στα Πλημμελειοδικεία. Όταν λοιπόν μας λένε "αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της", προφανώς υπονοούν "αφήστε να περάσουν τα χρόνια", "αφήστε να ξεχαστεί εντός ή εκτός εισαγωγικών το θέμα", για να αρχίσει τότε η αποψίλωση κάθε έννοιας ευθύνης, η κατάρρευση κάθε υποκριτή ο οποίος τώρα λέει ότι βρίσκεται στο πλάι των θυμάτων, για να έρθει στην πραγματικότητα να στραφεί απέναντί του», ανέφερε ο Β. Πετρόπουλος. 
Και συμπλήρωσε ότι όσο υπάρχει το θέμα και συζητιέται και δραστηριοποιείται -και δικαίως δραστηριοποιείται το λαϊκό κίνημα και ζητά την απόδοση ευθυνών- τόσο είναι πιο δύσκολο και στα δικαστήρια γιατί πρέπει να ικανοποιηθεί με έναν τρόπο το περί δικαίου αίσθημα και δεν θέλουνε να υπάρχει τέτοια εξέλιξη. Θέλουνε να το αφήνουν να περνάει ο χρόνος και την ίδια ώρα να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Φαίνεται και στα Τέμπη.  Ένας χρόνος χρειάστηκε για να αποκαλυφθούν οι μηχανορραφίες που κάνανε στο παρασκήνιο μόνο και μόνο για να εκτρέψουν τη λαϊκή οργή στην αντίληψη της ευθύνης ότι ο σταθμάρχης έκανε λάθος.

Είπε πως ό,τι έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε κανονικά και ... με το νόμο και πως πριν από λίγους μήνες «έχει πράξει το αντίστοιχο η Περιφέρεια Αττικής για άλλες οκτώ υποθέσεις θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι που δικαιώθηκαν. Άλλες οκτώ.
Σε αγαστή συνεργασία της κυβερνητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και της παράταξής του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής» και πρόσθεσε πως αποτελεί μήνυμα «να μην αφήσουμε στην υπόθεση των Τεμπών σε χλωρό κλαρί την κρατική εξουσία γιατί ο απώτερος στόχος της, σε 6 χρόνια ή 7 χρόνια ή σε 10 χρόνια, είναι να καταλήξει όπως λέει τώρα για τους ανθρώπους στο ότι κατά 95% ήταν συνυπεύθυνοι να έχουμε τέτοια τραγικά ευτράπελα, ότι φταίγανε που ήταν μες στο τρένο». 

Καταλήγοντας σημείωσε πως «πρέπει να αντιπαλέψουμε και τη λήθη να μην ξεχαστεί κανένα από αυτά τα θύματα της κρατικής ευθύνης και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και στο μεγαλύτερο αίτιο που είναι η λογική του κέρδους που διαπερνάει όλο το σύστημα που ζούμε».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog