..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το "Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας".


Δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  με αφορμή την πρόσκληση συμμετοχής στο «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας» 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν ένα ακόμα από τα λεγόμενα «αναπτυξιακά» συνέδρια, αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη.

Όλοι μαζί, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τοπική και περιφερειακή διοίκηση, εργοδοτικοί φορείς και εκπρόσωποι της αστικής τάξης της περιοχής θα συζητήσουν 3 μέρες (26-28 Μάρτη), για τον κοινό τους στόχο, πώς «από την εποχή της κρίσης θα περάσουν στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης». 

Όμως δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει.

Η όποια ανάπτυξη έρθει:

Θα οικοδομηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων και της κοινωνικής ασφάλισης, σε μισθούς πείνας, σε εξοντωτικά ωράρια, σε συμβάσεις λίγων μηνών, στην ανακύκλωση της ανεργίας, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στην υποστελέχωση υπηρεσιών, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στα εργατικά ατυχήματα. 

Δεν θα εξαλείψει τα «προγράμματα φτώχειας», τη διανομή τροφίμων και τα συσσίτια στους εξαθλιωμένους, τους άστεγους και τους άνεργους.

Ακόμα και σ’ εκείνους τους εργασιακούς χώρους ή σ’ εκείνες τις γειτονιές που η κατάσταση φαίνεται κάπως καλύτερη, τελικά κανένας δεν θα γλυτώνει από την υπερ-φορολόγηση, από την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, από τα σοβαρά προβλήματα στη σχολική στέγη και μεταφορά, από τις ελλείψεις σε ελεύθερους χώρους και υποδομές ψυχαγωγίας, αθλητισμού, πολιτισμού, από την εμπορευματοποίησή τους, από τις ελλείψεις και τα προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις, από την έλλειψη ελεύθερων χώρων στάθμευσης, από τις ελλείψεις έργων αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, προστασίας των δασών.   

Τα όποια έργα προωθούνται και γίνονται είναι ενταγμένα στην εξυπηρέτηση των αναγκών της αστικής τάξης της περιοχής και όχι του λαού. Είναι ενταγμένα στην κοινή προσπάθεια κυβέρνησης – περιφέρειας – αστικής τάξης για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της περιοχής.  

Γι’ αυτό και ο Περιφερειάρχης όχι μόνο «τρέχει» για να υλοποιηθούν τα όποια έργα, αλλά συναντιέται και τον πρέσβη των ΗΠΑ, επισκέπτεται μέχρι και το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Αυτή η «αναβάθμιση», όμως, εμπλέκει την περιοχή μας ακόμα περισσότερο στο κουβάρι των διεθνών ανταγωνισμών, με επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό, ακόμα και με την εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές συγκρούσεις.

Οι Περιφερειακοί και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα δώσουμε το παρών στην αγωνιστική απάντηση στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης, που οργανώνουν ταξικά συνδικάτα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Όλοι στην συγκέντρωση, την Τετάρτη 28 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλ. Δημοκρατίας (Βαρδάρη)

Βασίλης Ρέβας
Θόδωρος Ιγνατιάδης
Τιμοθέα Ρακιτζή


Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog