..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Οι θέσεις του ΚΚΕ για το σκάνδαλο Novartis και τους "προστατευόμενους" μάρτυρες!!!!!!




ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής και θα προσπαθήσει μέσα από τη συμμετοχή του σε αυτή να έρθει στο φως η αλήθεια, να αναδειχθεί η πραγματική αιτία των σκανδάλων, να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Η διερεύνηση πρέπει να αφορά όλους τους εμπλεκόμενους στην πολιτική του Φαρμάκου υπουργούς και να επεκταθεί σε όλα τα ανταγωνιστικά συμφέροντα μέχρι σήμερα.

Ειδικά όταν εμφανίζονται μάρτυρες κατηγορίας από εταιρείες που ανταγωνίζονται τη «Novartis» και έχουν άμεση σχέση με τις ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μην αφορά η έρευνα και τον κ. Κουρουμπλή και τις όποιες συναντήσεις του.

Αν, όπως λέει, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, ας προχωρήσει απρόσκοπτα και για αυτόν η έρευνα.

Θεωρούμε επίσης ότι η Επιτροπή πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες που εμφανίζονται ως «προστατευόμενοι».

Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι ως Κόμμα είμαστε κάθετα αντίθετοι με το θεσμό των «προστατευόμενων» μαρτύρων, που θεσπίστηκε το 2001 με τις αντιδραστικές διατάξεις του «τρομονόμου» και επεκτάθηκε στη συνέχεια το 2014 και για ζητήματα διαφθοράς.

Είμαστε αντίθετοι, καθώς μια τέτοια πρακτική δίνει τη δυνατότητα για την εξέταση μαρτύρων ανώνυμα και χωρίς τη φυσική παρουσία τους στο δικαστήριο, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Θεωρούμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες οφείλουν και έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν όλους τους μάρτυρες, ώστε να προσέρχονται στο δικαστήριο και να καταθέτουν επώνυμα όσα γνωρίζουν για την υπόθεση που καλούνται.

Και εδώ βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη στάση αρχών του ΚΚΕ και την τεράστια υποκρισία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σας θυμίζουμε ότι, όταν ψηφίστηκαν οι επίμαχες διατάξεις για τους προστατευόμενους μάρτυρες από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τότε ασκήσει - και σωστά κατά τη γνώμη μας - κριτική σε αυτές τις αντιδημοκρατικές διατάξεις.

Ενώ τώρα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να τις επικαλεστεί και να τις αξιοποιήσει ο ίδιος σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του, ενώ αν βρισκόταν ο ίδιος στη θέση αυτή - σήμερα ή αύριο - θα έσκουζε σε όλους τους τόνους.

Από την άλλη, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρονται τώρα για ένα θεσμό που οι ίδιοι εισήγαγαν στην ποινική διαδικασία και σκούζουν αυτοί τώρα, ενώ όταν θα τον χρησιμοποιήσουν αύριο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι όλα καλά και άγια καμωμένα.

Η υποκρισία όλων σας στο αποκορύφωμά της!

Για να ξέρετε, όσοι και όσες το αγνοείτε, αυτήν τη θέση αρχής, εμείς ως ΚΚΕ, υποστηρίξαμε ως Πολιτική Αγωγή ακόμα και στη δίκη της αποδεδειγμένα εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, όπου δεν συμφωνήσαμε με τη χρήση τέτοιων μαρτύρων και απείχαμε από τη διαδικασία εξέτασής τους, μη υποβάλλοντάς τους ερωτήσεις.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 22022018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog