..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Δημήτρης Κουτσούμπας: Θα έχουμε κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας{Video}


Για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τα τελευταία γεγονότα, συνιστούν κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, μετά και την επισημοποίηση των διεκδικήσεων της Τουρκίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Πριν την προχθεσινή σύγκρουση του τουρκικού σκάφους, είχαμε:

Συνεχή αποκλεισμό νησίδων από τουρκικά πλοία

Παραλίγο σύγκρουση τουρκικού σκάφους με ελληνική πυραυλάκατο

Παρεμβολή τουρκικών πλοίων κατά την κατάθεση στεφάνου στα Ιμια από τον υπουργό Άμυνας.

Επίσης απαγόρευση από τουρκικά πολεμικά πλοία της κίνησης του ιταλικού γεωτρύπανου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Το πρόσφατο χτύπημα σε ελληνικό σκάφος δεν είναι τυχαίο. Φαίνεται ότι η κατάσταση θα κλιμακωθεί παραπέρα, με άμεσο κίνδυνο την όξυνση της κρίσης στο Αιγαίο, η οποία θα αφορά και ζητήματα “έρευνας και διάσωσης”, συνολικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Όπως επισήμανε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ  ερώτησή της προς την εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, κ. Μογκερίνι, το ελληνικό πλοίο που εμβολίστηκε συμμετείχε σε επιχείρηση που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, την ίδια στιγμή βέβαια που, όπως όλοι ξέρουμε, στο Αιγαίο επιχειρεί και ΝΑΤΟικη δύναμη.

Για μια ακόμα φορά δηλαδή, επιβεβαιώνεται ότι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως και η αναβάθμιση των σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας για το λαό μας, εξασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, όπως διατυμπανίζουν οι κυβερνώντες, αλλά μόνο παράγοντα όξυνσης, παραπέρα κινδύνων και πολεμικών εμπλοκών».

902.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog