..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Τράπεζα Πειραιώς: Εθελουσία και απολύσεις με μαστίγιο και καρότο!!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,

όπως καλά γνωρίζετε βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη φάση υλοποίησης γενικευμένο σχέδιο μείωσης προσωπικού. Αυτό το σχέδιο προχωρά άλλοτε με το καρότο κι άλλοτε με το μαστίγιο, άλλοτε και με τα 2 ταυτόχρονα. Εναλλάσσει πιθανά «αποκρουστικές» μορφές, βλ. απόσχιση κλάδων, με πιο «θελκτικές» όπως πιο ενισχυμένα «πακέτα» αποχωρήσεων, με συνδυασμό bonus και κινήτρων σε πιο στοχευμένες περιοχές. 

Κι όταν και αυτό δεν επαρκεί, αντλείται από το οπλοστάσιο το φόβητρο των απολύσεων, το κλείσιμο κατ/των και αυτά διαδίδονται τηλεφωνικά, σε meetings και teleconferences. 

Φτάνουν στο σημείο να κλείνουν ραντεβού σε συναδέλφους με τους Ανώτερους Δ/ντες της Δ.Α.Δ. για να μεγιστοποιηθεί  η ψυχολογική πίεση! Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί αποκλειστικότητα της Τράπεζας Πειραιώς, ο εργοδότης μας δεν είναι μόνος του. 

Αξιοποιεί το εμπλουτισμένο και από αυτή την κυβέρνηση αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο, και εφαρμόζει ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες Τράπεζες τις ίδιες μεθόδους μείωσης προσωπικού κι αντικατάστασής του με νεότερο, φθηνότερο, με λιγότερα δικαιώματα.

Η οργάνωση των αγώνων του κλάδου με περιεχόμενο ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη στόχευση των τραπεζιτών για μείωση των τραπεζοϋπαλλήλων και εντατικοποίηση της εργασίας με εκατοντάδες αδήλωτες και απλήρωτες υπερωρίες, με μοναδικό γνώμονα την αύξηση των κερδών τους, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Σας επισυνάπτουμε την   πρόταση του Αγωνιστικού Μετώπου ΟΤΟΕ
προς  την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ και σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα συνεδριάσεις των Διοικητικών  Συμβουλίων για την οργάνωση των εργαζόμενων απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η Τράπεζα το τελευταίο διάστημα με στόχο τη μείωση του προσωπικού, με πρώτο σταθμό την προκήρυξη 24ωρη 

Απεργίας στην Τράπεζα για τις 22 Φλεβάρη. 

Για το ΑΜ Πειραιώς

Πρόταση του Αγωνιστικού Μετώπου ΟΤΟΕ

31.1.2018

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής γραμματείας της ΟΤΟΕ

Να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ με θέμα τις εξελίξεις στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ που ανακοίνωσε 120 απολύσεις συναδέλφων (καθαριστριών και φυλάκων) με τη μέθοδο της «απόσχισης κλάδων», το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ επανέλαβε την πρότασή του για οργάνωση των αγώνων του κλάδου με περιεχόμενο ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη στόχευση των τραπεζιτών για μείωση των τραπεζοϋπαλλήλων και εντατικοποίηση της εργασίας με εκατοντάδες αδήλωτες και απλήρωτες υπερωρίες, με μοναδικό γνώμονα την αύξηση των κερδών τους.

Η «απόσχιση κλάδου» σήμερα στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, χτες στην ALPHA BANK, τα νέα προγράμματα των «εθελούσιων» απολύσεων σήμερα στη EUROBANK, αύριο όπως φημολογείται σε ΕΤΕ και στις άλλες τράπεζες, υπηρετούν αυτόν ακριβώς το στόχο: 
τη στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου, τη μείωση του «λειτουργικού κόστους» και την κεφαλαιακή τους επάρκεια προκειμένου να διευκολύνονται για να χρηματοδοτούν το μεγάλο βιομηχανικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Αυτό άλλωστε εξυπηρετούν και οι νόμοι που ψηφίζονται από τις προηγούμενες και τη σημερινή Κυβέρνηση. Ειδικά μετά την ψήφιση του κατάπτυστου πολυνομοσχεδίου που βάζει χέρι ακόμη και στο απεργιακό δικαίωμα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης αποδεικνύει περίτρανα τον βρώμικο ρόλο για τον οποίο επιλέχτηκε σε συνέχεια της Ν.Δ. Τα περί «μεταμνημονιακής εποχής» που τώρα επικαλούνται είναι το νέο όπλο προκειμένου να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους, το λαό. 
Η αλήθεια είναι ότι η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ξεκινούν επίσημα από 21 Φλεβάρη και στοχεύουν σε 10.000 μέσα στο 2018 και 130.000 μέχρι το 2021, η φοροληστεία και τα χαράτσια, οι απολύσεις και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, συνθέτουν και την «επόμενη μέρα».

 Είναι όσα μας επιφυλάσσουν για το μέλλον μας είτε με «νέο πρόγραμμα» είτε χωρίς με πανταχού παρόντα τα μνημόνια διαρκείας του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση και με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο επιχειρεί να επιβάλλει σιγή ιχθύος μέσα στους χώρους δουλειάς. 

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, οι απεργιακές αποφάσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που βρίσκονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ όπως και άλλων συνδικάτων, τσαλάκωσε την «όμορφη εικόνα» που ήθελαν Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες να δημιουργήσουν ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ στη λογική του «μικρότερου κακού», γιατί αυτή η στάση δίνει χώρο και χρόνο να ξετυλιχτεί η επίθεση των τραπεζιτών χωρίς αντιστάσεις. 

ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην επίθεση που δεχόμαστε.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, οι συνδικαλιστές στην ΟΤΟΕ που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, καλεί το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ σε ετοιμότητα και αγωνιστική κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τη νέα ακόμη μεγαλύτερη επίθεση των τραπεζιτών, να διεκδικήσουμε όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

• ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ «ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ» ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

• ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

• ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.

• ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

Είναι ανάγκη άμεσα να δοθεί συνέχεια μετά τις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα.

Καταθέτουμε την πρόταση η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για να πάρει απόφαση για 24ωρη Απεργία του κλάδου για τις 22 Φλεβάρη.

Για το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Οι Γενικοί Σύμβουλοι της ΟΤΟΕ:

Καρυώτη Ήβα
Λάππας Θανάσης
Μπαλού Αλεξάνδρα
Χαλιού Έφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog