..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Περικοπές στις συντάξεις και επιδόματα των βαριά κινητικά αναπήρων.


 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Περικοπές στις συντάξεις  και επιδόματα των βαριά κινητικά αναπήρων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, υπηρετώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της αναθέρμανσης της κερδοφορίας τους, υλοποιεί ένα σύνολο αντιλαϊκών μέτρων που επιδεινώνει τη ζωή και τις ανάγκες ακόμα και των βαριά κινητικά αναπήρων. 

Η Κυβέρνηση προκειμένου οι βαριά κινητικά ανάπηροι να στοιχίζουν στο κράτος και στο κεφάλαιο ακόμα λιγότερο εφαρμόζει μέτρα περικοπής σε θεραπείες, στην παροχή του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και των τεχνικών υποστηρικτικών βοηθημάτων, στην αύξηση της συμμετοχής στις πληρωμές για φάρμακα. 

Χιλιάδες ανάπηροι, με τον τελευταίο νόμο (Ν. 4387/2016) και τις ανατροπές που καθιέρωσε στους υπολογισμούς των συντάξεων, με τα πλαφόν που μπήκαν, είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται. Τα προνοιακά και τα αναπηρικά επιδόματα να συνυπολογίζονται στο εισόδημα με αποτέλεσμα να φορολογούνται άγρια, όπως γίνεται στην περίπτωση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς “αλληλεγγύης”. 

Τα ΚΕΠΑ λειτουργούν ως βιομηχανία μείωσης των ποσοστών αναπηρίας, με αποχαρακτηρισμό ενός αριθμού βαριά αναπήρων, χωρίς να υπάρχει αλλαγή της βαρύτητας της πάθησης,  με αποτέλεσμα να μειώνονται ή και να περικόπτονται ακόμα και αυτές οι ανεπαρκείς παροχές που είχαν.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι και ιδιαίτερα οι βαριά κινητικά ανάπηροι και οι οικογένειες τους λόγω της ανυπαρξίας δημόσιων κρατικών δομών στήριξης τόσο των ίδιων όσο  και των οικογενειών τους στην καθημερινή ζωή, αλλά και της ανυπαρξίας δημόσιων κέντρων αποκατάστασης και δημόσιων υπηρεσιών στήριξης της αυτόνομης διαβίωσης.

Ουσιαστικά ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος των πρόσθετων αναγκών που έχουν αυτοί οι άνθρωποι λόγω της βαριάς κινητικής αναπηρίας, το επωμίζονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους χωρίς την αναγκαία κρατική στήριξη.  

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός αν σκοπεύει η Κυβέρνηση :

Να καταργηθούν τα πλαφόν και οι περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα των βαριά κινητικά αναπήρων και όλων των αναπήρων. 
Τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα να είναι αφορολόγητα και να μην συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα.
Άμεσα να εξασφαλιστούν για όλους τους ανάπηρους όλες οι αναγκαίες θεραπείες, φάρμακα και απαραίτητα ειδικά τεχνικά βοηθήματα και υγειονομικό υλικό δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς πλαφόν και χωρίς καμία πληρωμή.
Να καταργηθούν τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς “αλληλεγγύης”.

Οι βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης
Σάκης Βαρδαλής
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog