..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΦΚΑ : Αύξηση της μερικής απασχόλησης - Μείωση μισθών


Η συνεχής αύξηση της μερικής απασχόλησης, η επέκταση της ευελιξίας και η διαρκής μείωση των μισθών επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία για το Δεκέμβρη του 2016 που δόθηκαν από τον ΕΦΚΑ.

Έτσι με βάση τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ, συγκρίνοντας την απασχόληση το Δεκέμβρη του 2016 με το Δεκέμβρη του 2015 προκύπτει ότι αν και ο αριθμός των ασφαλισμένων σε κοινές επιχειρήσεις και οικοδομικά έργα αυξήθηκε κατά 2,71% η μέση απασχόληση εντούτοις μειώθηκε κατά 0,6% στις κοινές επιχειρήσεις και κατά 4,03% στα οικοδομικά έργα.

Το γεγονός αυτό εξηγείται και από το γεγονός ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε μόλις κατά 0,13%, (δηλαδή επί της ουσίας έμεινε σταθερός) όταν ο αριθμός των εργαζόμενων με μερική απασχόληση εκτοξεύτηκε στην κυριολεξία παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,37%. Το μέσο ημερομίσθιο συγκρίνοντας τους δύο μήνες μειώθηκε στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα κατά 1,1%, ενώ ο μέσος μισθός κατά 1,77% στις κοινές επιχειρήσεις και κατά 3,57% στα οικοδομικά έργα.

Και αυτό, όταν τα επίπεδα των μισθών ήδη έχουν κατρακυλήσει. Έτσι το Δεκέμβρη του 2016, στις κοινές επιχειρήσεις ένας στους τρεις εργαζόμενους (33,4%) έλαβε μισθό κάτω από 600 ευρώ μεικτά. Αντίστοιχα ένας στους δύο έλαβε μισθό μικρότερο από 825 ευρώ μεικτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog