..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τζάμπα μάγκες......


Η βεντάλια του  τέταρτου  μνημονίου, της «πρώτης φοράς αριστερά» με τις 491 σελίδες, άνοιξε στην ολομέλεια της Βουλής για να γίνει υποτίθεται η απαιτούμενη συζήτηση και τελικά η ψήφισή του.

Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που θα δουν για πολλοστή φορά να κόβονται οι συντάξεις τους με την «προσωπική διαφορά» και το νέο πετσόκομμα στις επικουρικές τους, όλοι αυτοί  οι μισθωτοί των 500 ευρώ το μήνα που θα πληρώσουν φόρο μετά την μείωση του αφορολόγητου, οι εμποροϋπάλληλοι που κινδυνεύουν να χάσουν την Κυριακάτικη αργία, οι τρίτεκνες οικογένειες που δεν αναγνωρίζονται ως πολύτεκνες, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι αστυνομικοί που συζητιέται η κατάργηση του ειδικού μισθολογίου, αυτοί που χρωστούν στην εφορία, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες, όλοι αυτοί που βλέπουν μέρα τη μέρα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες τους και αυτές των παιδιών τους, περίμεναν να ακούσουν από όλους αυτούς οι οποίοι έχουν την ίδια στρατηγική στόχευση, του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης και να καταλάβουν από πού αρχίζουν τα μέτρα και πότε θα τελειώσουν αφού το αστικό κράτος έχει συνέχεια!

Μόνο από το ΚΚΕ άκουσαν ότι και τα μέτρα και του φρέσκου μνημονίου στηρίζουν την κερδοφορία των ομίλων, ενισχύουν τη συγκέντρωση του κεφαλαίου, με τον λαό να συνεχίζει να ματώνει για την αποπληρωμή του χρέους που δεν είναι δικό του, για να πιάνονται οι στόχοι, τα νούμερα και  τα πλεονάσματα.

Ανάμεσα στις «ατάκες» της κοκορομαχίας και τις πολιτικές εξυπνάδες, έμαθαν, όμως για τους  «πορφυρογέννητους» και τους «τζάμπα μάγκες».

Η απάντηση σε όλο αυτό το φιάσκο είναι ο αγώνας διάρκειας, κάθε μέρα στους δρόμους, αυτή είναι η μόνη λύση για να ανοίξει η πραγματική διέξοδος σε όφελος του λαού. Για να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, από την ΕΕ και να στείλουμε όλους τους «τζάμπα μάγκες» που μας πίνουν το αίμα στο πραγματικό χρονοντούλαπο της ιστορίας.

της Καλη Καρα 902.gr

1 σχόλιο:

  1. ΣΑΝ... ΤΟΤΕ (14-27 ΜΑΗ 1944)

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2011/05/blog-post_15.html

    και...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/05/1944_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog