..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Σκέψεις με αφορμή την ανακοίνωση της Ν.Ε Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Βέροια

                    Φωτο αρχείου: Καμμένος, Δρίτσας, Αϊβαλιώτου, ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ   

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας  για τα γεγονότα που έγιναν για τα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Βέροια ας μας επιτραπούν ορισμένα πολιτικά σχόλια γενικότερου χαρακτήρα:

1. Να συμφωνήσουμε με το  γεγονός ότι  «καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων και την άσκοπη και υπερβολική χρήση δακρυγόνων..» και ζητά έρευνα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη . Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι και στα χρόνια διακυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαμε σε διάφορες περιπτώσεις παρόμοιες «συμπεριφορές» από αστυνομικές δυνάμεις  καθώς και  παρόμοιες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου δεν θα πρέπει να μετατοπίζονται «προς τα κάτω». Ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι κάθε είδους αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται αργά ή γρήγορα από τον αυταρχισμό.

2. Η ανακοίνωση σημειώνει ότι: «…Το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση ήταν και είναι ξεκάθαρο, όπως είναι και απέναντι σε όλους όσοι έστρωσαν το έδαφος για την άνοδό της…».Η πραγματικότητα όμως δείχνει άλλα πράγματα. Τα αστικά κόμματα στο σύνολό τους δεν άνοιξαν ποτέ μέτωπο στους νεοναζί, ως εγκληματίες που είναι, ακριβώς γιατί είναι ναζί. Τους χρειάζονται σαν «νόμιμη πολιτική οργάνωση», εύκολο και ανώδυνο - για το καπιταλιστικό σύστημα - μπαμπούλα. Οι χαριεντισμοί, το αβαντάρισμα, η ανοχή όλων των κομμάτων της αστικής διαχείρισης στη Χρυσή Αυγή δείχνουν τα νήματα που «συνδέουν» τη φασιστική οργάνωση με όλο το αστικό πολιτικό σύστημα και με μηχανισμούς του αστικού κράτους, με κέντρα του κεφαλαίου. Φτηνός φερετζές πάντα οι αντιφασιστικές κορόνες, τα «δημοκρατικά τόξα» και οι «αντιφασιστικές συμμαχίες», που εξυπηρετούν μόνο την προσπάθεια εγκλωβισμού των εργαζομένων. Στελέχη των ΑΝΕΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το αν τεκμηριώνονται οι κατηγορίες ενάντια στη ναζιστική οργάνωση, ενώ στο όνομα της ισότιμης μεταχείρισης και της δημοκρατικής ευαισθησίας, απέρριψαν κάθε πρόταση που διατυπωνόταν κυρίως από το ΚΚΕ για τη μη διευκόλυνση της δράσης και προπαγάνδας της.

3. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά που δείχνουν άλλες πολιτικές συμπεριφορές ανεξάρτητα από σχετικές δηλώσεις ή ιστορικές πορείες ή και προθέσεις μελών και ψηφοφόρων του κυβερνητικού κόμματος Ας δούμε ένα πρόσφατο  γεγονός (Από όπου και η σχετική ΦΩΤΟ). Με πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου είχαμε μετάβαση  στο Καστελόριζο βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής. Ένα σκηνικό που ουσιαστικά λειτούργησε ως ένα ωραιότατο πλυντήριο για τους ναζιστές της ΧΑ, που φωτογραφήθηκαν πλάι με τους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Να τονίσουμε απλά ότι την ευθύνη  γι' αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α. βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων αστικών κομμάτων, που -αν μη τι άλλο- δεν έχουν διδαχθεί κι απ' το γεγονός, ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συνέβαλε στο δυνάμωμά του.

4. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε μια δύσκολη μάχη, μια γενικευμένη επίθεση, που μπορεί να οξυνθεί ακόμα περισσότερο καθώς πυκνώνουν και τα σύννεφα του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστικές δυνάμεις χρειάζονται τη ΧΑ σε ρόλο μπράβου του συστήματος. Ο αγώνας θα πρέπει να είναι συνεχής και συνεπής, για να απομονωθεί εντελώς το ναζιστικό τέρας. Και κυρίως να δένεται με τον αγώνα  ενάντια στο σύστημα που γεννά, θρέφει και οπλίζει το φασισμό - ναζισμό, δηλαδή τον καπιταλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog