..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Πολ Τόμσεν: Μετά από 21 χρόνια θα μειωθεί η .......ανεργία στη Ελλάδα!!!!!!


 Η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειωθεί η ανεργία στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση, εκτίμησε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου στην Ουάσιγκτον.

Επίσης, προέβλεψε ότι η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία 10 και η Ισπανία 6, προκειμένου να μειώσουν την ανεργία στα επίπεδα της περιόδου 2001-2007.

Ο Πολ Τόμσεν υποστήριξε ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Ευρωζώνης δεν είναι και τόσο κακές, ωστόσο εξέφρασε ανησυχία για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές, εξαιτίας κάποιων «προκλήσεων», όπως η υψηλή διαρθρωτική ανεργία, ο χαμηλός πληθωρισμός, το υψηλό χρέος που σε αρκετές χώρες ξεπερνάει το 100% του ΑΕΠ και το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι ότι πρόκειται για μία νομισματική και όχι πολιτική ένωση. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ενισχυθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog