..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ»: Προμηνύεται μεγαλύτερη περιστολή των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών!!!!!!


Υπερψηφίστηκαν χτες από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής η ενσωμάτωση της κοινοτικής Οδηγίας 2013/40/ΕΕ και η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αφορούν στο «έγκλημα στον κυβερνοχώρο», την «ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης, που διαπράττονται μέσω Συστημάτων Υπολογιστών» και «τις επιθέσεις κατά συστημάτων πληροφοριών».

Πρόκειται για διατάξεις που προμηνύουν επικίνδυνες εξελίξεις σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, καθώς με «περιτύλιγμα» την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, αλλά και τις «κυβερνοεπιθέσεις» σε τράπεζες, κρατικές υπηρεσίες, αρχεία επιχειρηματικών ομίλων κ.λπ., περνάνε νόμοι που προβλέπουν ακόμα και την προληπτική δράση των διωκτικών αρχών με σειρά μέτρων, όπως προληπτική άρση απορρήτων και επικοινωνιών, προληπτική έρευνα, συλλογή και κατάσχεση στοιχείων από υπολογιστές ή δίκτυα υπολογιστών κ.ο.κ.

Το δόγμα πάνω στο οποίο πατάει η Σύμβαση για τον κυβερνοχώρο επιδιώκει, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και άλλα προσχήματα, την ένταξη της καταστολής και της ποινικοποίησης του ριζοσπαστικού φρονήματος, της λαϊκής δράσης και των αγωνιστών της, σε εκτεταμένους μηχανισμούς παρακολούθησης και φακελώματος, καθώς και την καταστρατήγηση λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μετά από αγώνες.

Εξάλλου, πίσω από τα «εγκλήματα» στον κυβερνοχώρο (παρακολουθήσεις, «worms», «ιοί» κ.λπ.), βρίσκονται οι σφοδροί ανταγωνισμοί κέντρων για λογαριασμό των μονοπωλίων και αφορούν στον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς της πληροφορίας, κάτι που είναι στρατηγικής σημασίας.

ΕΣΑΚ-ΑΤΕ μέσω mail.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog