..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Τα μαύρα δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ για το ......Brexit!!!!!!


Και το βιολί βιολάκι... Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί με άλλες αστικές δυνάμεις, παράλληλα με το πολύ «μαύρο δάκρυ» και την «περισυλλογή» για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, συνέχισε προχτές τα παραμύθια για την ΕΕ που μπορεί τάχα να αλλάξει προς το καλύτερο, αρκεί να... θυμηθεί τις «ιδρυτικές της αξίες» και τους «καλούς» της τρόπους.

 Χαρακτηριστικά και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός: «Χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πορείας, βαθιές δημοκρατικές και προοδευτικές τομές στην Ευρώπη. Αλλαγές αντιλήψεων, νοοτροπιών και τελικά αλλαγές πολιτικών. Για να υψώσουμε ένα φράγμα απέναντι στον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά. (...) Χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, για να ξαναβρεί η Ευρώπη τη χαμένη της ορμή και τις ιδρυτικές τις αξίες που την έκαναν ξεχωριστή μέσα στον κόσμο: Την προστασία της εργασίας, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων». 

Φυσικά, καμία αλλαγή «νοοτροπίας» και μείγματος πολιτικής δεν πρόκειται να αλλάξει το χαρακτήρα της ΕΕ, ως ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης, ένωσης δηλαδή του κεφαλαίου που όσο θα υπάρχει θα φορτώνει και νέα δεινά στους λαούς. 

Αυτή είναι η αλήθεια, που εκφράζει όλο και περισσότερο και η αυξημένη δυσαρέσκεια εργατικών - λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της, όσα «δάκρυα» κι αν χύσουν οι σοσιαλδημοκράτες σωματοφύλακές της για να την ξεπλύνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog