..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ποιητική... αηδία!!!!!!


Μέσα στο προηγούμενο τριήμερο της ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων, οι εργαζόμενοι είχαν πολλές ευκαιρίες για να επιβεβαιώσουν τη βρωμιά και το θράσος εκείνων που το κεφάλαιο επέλεξε για να του κάνουν τη βρώμικη δουλειά και να του βγάλουν «τα κάστανα από τη φωτιά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός.

Για παράδειγμα, ένα προκλητικό τέτοιο στιγμιότυπο ήταν όταν ο Αλ. Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής ότι «αριστερό και ριζοσπαστικό δεν είναι να φαντασιώνεσαι μια ιδεατή κοινωνία, αλλά να ματώνεις για να δημιουργήσεις συνθήκες όπου θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν πολιτικές υπέρ των πολλών», την ίδια ώρα που μίλαγε για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή και τα νέα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου με τον «αναπτυξιακό νόμο».

Αλλά εκεί που το... απογείωσε, ήταν όταν τον έπιασε ο ποιητικός οίστρος, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την αισχρή αυτή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου με τους στίχους του Μαγιακόφσκι, ότι «το μέλλον δε θα 'ρθει μονάχο του έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»! Φανταζόμαστε ότι σε επόμενο ένθετο της «Αυγής», θα μας πούνε ότι ο Μαγιακόφσκι εννοούσε τα... αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια που ψηφίζει η σημερινή κυβέρνηση!

ΕΣΑΚ-ΑΤΕ μέσω mail

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog