..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι!!!!


Υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν σχεδόν κωμική η προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάσει τους «φίλους της Ελλάδας» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Την περασμένη βδομάδα ήταν ο Ολάντ, ναι, ο ίδιος που έχει βγάλει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στους δρόμους της Γαλλίας, με το βάρβαρο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά που παρουσίασε. Πιο πριν ήταν η Μέρκελ. Και τώρα είναι οι ΗΠΑ και ο Ντράγκι που θέλουν επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων και «χρήμα με τη σέσουλα» στα μονοπώλια μπας και ξαναπάρει μπρος η καπιταλιστική κερδοφορία. 

Να ποιους παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγο - πολύ ως «φίλους του λαού», στο γνωστό και χιλιοπαιγμένο γαϊτανάκι του «καλού», του «κακού» και του «άσχημου» που συνοδεύει κάθε διαπραγμάτευση. Εναλλάσσοντας διαρκώς και ανάλογα τους «ρόλους», έτσι που να κρύβεται ο «κορμός» του σεναρίου: Τα νέα, δηλαδή, βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που συνοδεύουν απαραίτητα το «κλείσιμο της αξιολόγησης» και τα οποία βρίσκονται «χαρτί και καλαμάρι» και στο τρίτο μνημόνιο που περιελάμβανε ρητά και «οψιόν επέκτασης» των αντιλαϊκών μέτρων, όπως ακριβώς συμβαίνει αυτές τις μέρες. 

Αλλος ένας λόγος, δηλαδή, που χρειάζεται να ανακαλύπτονται κάθε φορά «φίλοι» και «σύμμαχοι» στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για να παρουσιάζονται σαν φίλοι του λαού. Κι άλλος ένας λόγος, ο λαός να κάνει τα δικά του κουμάντα, μακριά από τις λυκοφιλίες των καπιταλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog