..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Γιάννης Τερζής: Η γέννηση ενός νέου καλλιτέχνη στη Στοκχόλμη της Σουηδίας...με καταγωγή από το Αμμόβουνο Ορεστιάδας!


Ο Γιάννης (Johan) Τερζής είχε τα πρώτα εγκαίνια ζωγραφικής με θέμα "Συναισθήματα και διάθεση". Με την έκθεση αυτή τελειώνει το Καλλιτεχνικό Λύκειο "Kulturama Gymnasium Konst och Design".Η έκθεση φυσικά ήταν το αποτέλεσμα μιας εργασίας (project) σε συνεργασία με τους καθηγητές του και το σχολείο του. Εκτός από το διδακτικό προσωπικό του σχολείου που έδωσε το παρών του (για να τιμήσουν τη δουλειά του Γιάννη) παρευρέθηκε και πλήθος φιλότεχνου κόσμου και φυσικά συμμαθητών του.  Όλοι οι επισκέπτες και καθηγητές κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αναφέρθηκαν με καλά λόγια στο έργο του νέου καλλιτέχνη και μάλιστα το Λύκειό του αγόρασε έναν πίνακα για το αρχείο του (κάτι, που όπως μας είπαν, συμβαίνει πολύ σπάνια). Η έκθεση φιλοξενήθηκε στην γκαλερί του Συλλόγου Καλλιτεχνών του Huddinge της Στοκχόλμης.
   
Για τον Γιάννη (Johan) εδώ στο voreasmagazin με το ειδικό ενδιαφέρον μας για τη Διασπορά έχουμε πάρα πολλούς λόγους για να γράψουμε. Κι ευτυχώς που που που είχαμε το προνόμιο να γράψουμε πρώτοι για την πρώτη έκθεσή του, που ούτως ή άλλως αποτελεί πλέον ένα ορόσημο στην πορεία και τη ζωή του. Έχουμε έναν ακόμη ξεχωριστό λόγο. Ο Γιάννης (Johan) είναι ο γιος του αγαπητού φίλου Νίκου Τερζή, του καταξιωμένου Εβρίτη ζωγράφου, που ζει και δημιουργεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και κατάγεται από το Αμμόβουνο Ορεστιάδας. Εκεί θα δώσουμε, σε λίγους μήνες, το ραντεβού μας.

Εμείς να ευχηθούμε καλή εξέλιξη και συνέχεια στον Γιάννη (Johan) και θα είμαστε πάντα κοντά του σε κάθε βήμα της καλλιτεχνικής πορείας του. Συγχαρητήρια πολλά.
Άξιος!
ΒΟΡΕΑΣmagazin 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog