..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Το σόου των Εξεταστικών!!!


Πολλές ήταν οι Εξεταστικές Επιτροπές που συστάθηκαν τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες εν μέσω πολιτικών αντεγκλήσεων για το ποιος φοβάται τη διαφάνεια και ποιος την επιδιώκει, ποιανού τα χέρια είναι καθαρά και ποιανού βρώμικα, ποιος υποθάλπει τη διαφθορά και ποιος την πολεμάει. 

Θυμίζουμε ότι Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή έγιναν για υποθέσεις όπως η παράδοση Οτσαλάν, τα δομημένα ομόλογα, η «Ζήμενς», το έλλειμμα του 2009 και η ΕΛΣΤΑΤ, οι εξοπλισμοί, το Βατοπέδι, οι υποκλοπές και πολλά ακόμη. 

Για καθεμιά από αυτές τις υποθέσεις πολύ μελάνι χύθηκε και πολλές τηλεοπτικές ώρες γέμισαν με αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή, στους εκπροσώπους των κομμάτων στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και στα κανάλια. 

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; 

Πέρα από το γεγονός ότι την περίοδο που λειτουργούσαν αυτές οι Επιτροπές, πρόσφεραν ανεξάντλητο υλικό για ψευτοκαβγάδες ανάμεσα στα αστικά κόμματα, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού, τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε, ούτε βέβαια εξαλείφθηκε η διαφθορά. 

Επομένως, ούτε και τώρα πρέπει ο λαός να τρέφει προσδοκίες ότι κάτι συνταρακτικό θα βγει από τις Επιτροπές που συστήνει η Βουλή. Στο τέλος του ...σόου, τα φώτα θα σβήσουν και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι από το ρόλο που υποδύθηκαν, με σκηνικό ένα σύστημα σάπιο μέχρι το μεδούλι, όπου η σύμπλεξη του κράτους με τα μονοπώλια είναι στο DNA του και αποτελεί τη μόνιμη πηγή διαφθοράς και σκανδάλων.

η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog