..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με Δ. Κουτσούμπα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης, αποτελούμενη από τους: Χριστόδουλο Βαρκάκη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ηλία Αγαπίου, πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Αποφοίτων ΤΕΙ ΟΕΒΖΕ, Ευάγγελο Μπιμπισίδη, πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Εργοστασίου Ορεστιάδας και γραμματέα της Ομοσπονδίας και Στέργιο Στράντζαλη, πρόεδρο Εργαζομένων Εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα για την έλλειψη χρηματοδότησης και την ανησυχία τους για την πορεία των εργοστασίων. Η εταιρεία οφείλει πολλά χρήματα στους τευτλοκαλλιεργητές, με αποτέλεσμα να διστάζουν να καλλιεργήσουν, φοβούμενοι ότι δεν θα πληρωθούν ούτε για τη φετινή παραγωγική περίοδο. Έχουν αμφιβολίες για το τι θα κάνει η κυβέρνηση, η οποία όμως έχει αναθέσει το πρόβλημα αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς. Τόνισαν τους φόβους τους για επικείμενες απολύσεις και ζήτησαν τη στήριξη του Κόμματος και σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ βλέπει το συγκεκριμένο ζήτημα από την πλευρά τού τι συμφέρει τους εργαζόμενους, τους αγρότες τευτλοπαραγωγούς και ευρύτερα το λαό, ως καταναλωτή, και όχι τι συμφέρει την καπιταλιστική κερδοφορία. Τους επισήμανε ότι οι παραγωγικές δυνατότητες στην Ελλάδα είναι τεράστιες και η καλλιέργεια των τεύτλων αναδεικνύει ότι η πρωτογενής παραγωγή -που όλοι κόπτονται- είναι υποταγμένη στη βιομηχανία, στις τράπεζες, στους επιχειρηματικούς ομίλους και στις δεσμεύσεις με την ΕΕ. Η παραγωγή των τεύτλων στην Ελλάδα και τα εργοστάσια ζάχαρης μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρη αυτάρκεια της χώρας μας σε ζάχαρη και να μη γίνονται εισαγωγές προϊόντων τα οποία μπορούν και παράγονται στην Ελλάδα. Οι συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων αφορούν και την αγροτιά και κυρίως τους εργαζόμενους και από ένα τέτοιο ενδεχόμενο επιπλέον θα αυξηθεί το πρόβλημα των εισαγωγών στην Ελλάδα, άρα και το πρόβλημα της τιμής της ζάχαρης. Η κυβέρνηση επομένως έχει πλήρη ευθύνη για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Τέλος, τους διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα τους και τους ενημέρωσε ότι το Κόμμα, μόνο μέσα στο 2016, έχει κάνει 2 Επίκαιρες Ερωτήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog