..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Άγριο ξύλο και πετροπόλεμος στην Ειδομένη με πρόσφυγες και ΜΑΤ.!!!!


Νέα επεισόδια ξέσπασαν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ όπου το κλίμα παραμένει εκρηκτικό και πάνω από 11.000 χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. 

Η ένταση ξεκίνησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή επιχείρησαν να ανοίξουν τη σιδηροδρομική που έχουν κλείσει πρόσφυγες και να ξηλώσουν τα αντίσκηνα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, μια ακτιβίστρια  έπεσε στο έδαφος, οι αστυνομικοί την προσήγαγαν και οι πρόσφυγες εξαγριώθηκαν. Τότε τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των ΜΑΤ, ενώ έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου της αστυνομίας όπου βρισκόταν η ακτιβίστρια για να την βγάλουν έξω από αυτό.

Παράλληλα οι πρόσφυγες άρχισαν να τοποθετούν κάδους για να στήσουν οδοφράγματα φωνάζοντας συνθήματα για να εισακουστούν τα αιτήματά τους. 

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, ωστόσο πρόσφυγες παραμένουν στη σιδηροδρομική γραμμή, ενώ όπως αναφέρουν ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν στήσει μικροφωνική εγκατάσταση, προκειμένου, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, να γίνεται ενημέρωση όσων βρίσκονται στον καταυλισμό.


AMMOSIMATHIA Βέροια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog