..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Βέλγιο- Βρυξέλλες: Δεκάδες νεκροί από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και το Μετρό - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας


Σε τουλάχιστον 21 ανέρχονται οι νεκροί και σε 35 οι τραυματίες από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο σταθμό του μετρό Μάαλμπεκ, σύμφωνα με νεώτερο, προσωρινό απολογισμό που δόθηκε λίγο πριν τις 11.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας), και ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «11 θανάτους» στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και επίσης «περίπου δέκα» στον σταθμό Μάαλμπεκ. «Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν ήδη απομακρυνθεί, η κατάσταση είναι αρκετά χαωτική» πρόσθεσε. 

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν προς το παρόν τις μετακινήσεις ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Το βελγικό δίκτυο «RTBF» μετέδωσε ότι ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο οφείλονται σε επίθεση αυτοκτονίας. Επίσης πρόσθεσε ότι 30 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο πιο κοντινό νοσοκομείο.

Το πρακτορείο «Belga» επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, μετέδωσε ότι το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4.

Ο στρατός στο κέντρο της πόλης 

Στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στο μετρό και συνολικά στο κέντρο της πόλης. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι οι βελγικές αρχές στέλνουν 225 επιπλέον στρατιώτες στις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, που μετέδωσε επίσης ότι στο κέντρο έχουν αναπτυχθεί οχήματα του στρατού.  

Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη, ενώ κλειστοί παραμένουν οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί των Βρυξελλών, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων.

Οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με το λογαριασμό Τwitter του αεροδρομίου. «Μην έρχεστε στο αεροδρόμιο - το αεροδρόμιο εκκενώνεται. Αποφύγετε την περιοχή του αεροδρομίου. Οι πτήσεις έχουν ματαιωθεί», σημειώνεται στο λογαριασμό στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι Μεγάλη Τρίτη για τους καθολικούς και τους προτεστάντες, και ως εκ τούτου υπήρχε μεγάλη κίνηση στο αεροδρόμιο. Οι πτήσεις της Aegean με προορισμό τις Βρυξέλλες, ακυρώθηκαν ενώ οι πρωινές πτήσεις που κατευθύνονταν προς τη βελγική πρωτεύουσα άλλαξαν πορεία για Ντίσελντορφ.

Έκρηξη στο σταθμό Μάαλμπεκ

Έκρηξη σημειώθηκε και στο σταθμό Μάαλμπεκ του μετρό στις Βρυξέλλες, κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «RTBF», λίγη ώρα μετά τις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν το διεθνές αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με την Αρχή Μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας, έκλεισαν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, ενώ σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση δεν κυκλοφορούν λεωφορεία, τραμ και μετρό.

Στις τηλεπικοινωνίες υπάρχει μπλακ άουτ.

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε χώρες της ΕΕ

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

Ο δε ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορα της χώρας, έπειτα από τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμα της ηγεσίας του στο λογαριασμό Twitter.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει εκεί όπου βρίσκεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog