..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΩΝ ΤΟΥ ΚΣ ΚΝΕ Καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις εναντία σε νέους κομμουνιστές στην Ουκρανία


Τις επιθέσεις φασιστών σε βάρος μελών της Ένωσης Λενινιστικής Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ουκρανίας καταγγέλλει η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι είναι συνέχεια της ψήφισης αντικομμουνιστικών νόμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις φασιστικών συμμοριών ενάντια σε μέλη και στελέχη της Ένωσης Λενινιστικής Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ουκρανίας, νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, με την ενθάρρυνση και ανοχή των πολιτικών δυνάμεων που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Ουκρανίας πριν από περίπου δύο χρόνια, με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Στις 17 Φλεβάρη ο Γραμματέας της Ένωσης Λενινιστικής Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονονόβιτς, ο Α’ Γραμματέας της Επιτροπής Πόλης Κιέβου Ιγκόρ Πλίτσιν και άλλα στελέχη της Οργάνωσης, ενώ τοποθετούσαν λουλούδια σε ένα από τα σοβιετικά μνημεία, το οποίο ακόμη υπάρχει παρά την αντικομμουνιστική και αντισοβιετική υστερία, που προωθεί η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από φασίστες και διακομίστηκαν με σοβαρούς τραυματισμούς σε νοσοκομείο. Ο Κονόνοβιτς έχει ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ ο Πλίτσιν κινδυνεύει να χάσει την όρασή του. Μάλιστα, οι φασιστικές συμμορίες δεν τελείωσαν εκεί το έργο τους, αφού στη συνέχεια πίεζαν τους γιατρούς του νοσοκομείου να μην παρέχουν ιατρική βοήθεια στους νέους κομμουνιστές, ενώ όπως έκαναν και όλους τους προηγούμενους μήνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτονται το σπίτι του Κονόνοβιτς εκφοβίζοντας την οικογένεια και την ανήλικη κόρη του.

Τονίζουμε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για συνέχεια της καταστολής, ιδιαίτερα μετά τη θέσπιση αντικομμουνιστικών νόμων και της εφαρμογής απαγορεύσεων στην πολιτική δράση,  ύστερα και από τη δίκη - παρωδία που αποφάσισε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας τον περασμένο Δεκέμβρη.

Αντίστοιχα γεγονότα όπως και βασανισμούς, φυλακίσεις, εξαφανίσεις Ουκρανών κομμουνιστών, είχε περιγράψει ο Κονόνοβιτς πριν λίγους μήνες κατά τη διάρκεια διεθνών συναντήσεων και επαφών που είχε με αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, η οποία του μετέφερε την αλληλεγγύη των νέων κομμουνιστών στην Ελλάδα, τις δεκάδες πρωτοβουλίες του ΚΚΕ ενάντια στον αντικομμουνισμό στην Ουκρανία, τις διαμαρτυρίες που οργανώθηκαν στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αντικομμουνισμός πάει χέρι χέρι με την εφαρμογή αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων που έχουν συναποφασιστεί από την αντιδραστική κυβέρνηση και ΔΝΤ - ΗΠΑ - ΕΕ, τσακίζοντας τη ζωή της νεολαίας σε μία χώρα που ο λαός και η νεολαία έζησαν έχοντας εξασφαλισμένη την ικανοποίηση των αναγκών τους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο την περίοδο του σοσιαλισμού, στο πλαίσιο της ΕΣΣΔ. Την ίδια στιγμή που παραμένει ρευστή η κατάσταση όσον αφορά την αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση των σημερινών αρχών του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία, με παράλληλη έξαρση του αντικομμουνισμού, του εθνικισμού, της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής, αποκατάστασης ως "εθνικών ηρώων" των εγκληματικών συνεργατών του Χίτλερ και προσβάλλεται η μνήμη των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που τσάκισαν το ναζισμό.

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές στην Ουκρανία!

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!

Ο κομμουνισμός είναι η νιότη και το μέλλον του κόσμου. Το μέλλον δεν απαγορεύεται!»

πηγή: http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog