..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Λεφτά υπάρχουν στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Έως 180.000 ευρώ όσοι υπάλληλοι φύγουν τώρα από την Τράπεζα με εθελουσία!!!!!


Ανώτατο όριο αποζημίωσης τις 180.000 ευρώ προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το σχέδιο εθελουσίας εξόδου που αναμένεται να ενεργοποιήσει -ενδεχομένως και αύριο- η Τράπεζα Πειραιώς για 1.500 υπαλλήλους της (από τον όμιλο στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο εγκρίθηκε σήμερα από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ και θα ενεργοποιηθεί άμεσα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόγραμμα είναι ελεύθερο σε όσους θέλουν να το ακολουθήσουν και το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας στην τράπεζα. Παράλληλα, προβλέπει μπόνους 20% στην αποζημίωση υπαλλήλων που εργάζονται σε περιφερειακά καταστήματα και έχουν χαμηλότερες απολαβές. Βασικός όρος του προγράμματος τον οποίο έθεσε το ΤΧΣ και θα αφορά και τις άλλες τράπεζες που θα προχωρήσουν σε εθελούσιες, είναι όσοι λάβουν το πρόγραμμα να μην ξαναπροσληφθούν από την τράπεζα. Το πρόγραμμα της Πειραιώς περιλαμβάνει επίσης και sabbatical διετούς διάρκειας, κατά τις πληροφορίες.

Το πρόγραμμα εθελουσίας της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να αποτελέσει πιλότο για το πώς θα κινηθούν οι υπόλοιπες τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται με ενδιαφέρον η ανταπόκριση των υπαλλήλων της τράπεζας, οι οποίοι θα κληθούν να προσμετρήσουν τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού και να προβούν στην επιλογή τους. Όπως αναφέρεται, πάντως, το πρόγραμμα είναι καλύτερο από αυτό του τέλους του 2014, προκειμένου να δοθούν κίνητρα αποχώρησης και να αποφευχθούν απολύσεις. Σημειώνεται ότι στην εθελουσία του 2014, για τους εργαζόμενους που προέρχονταν από την Πειραιώς και τις θυγατρικές της η αποζημίωση έφθανε έως 42 μισθούς με ανώτατο όριο τις 170.000 ευρώ. Για όσους προέρχονταν από την ΑΤΕ το ύψος της αποζημίωσης έφθανε ως τους 31 μισθούς.


www.capital.gr της 22/03/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog