..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Νέο "ολίσθημα" του Πελετίδη. Δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών στα σχολεία και σε έχοντες ανάγκη


Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου, προσπαθώντας να ανακουφίσουν το λαό της Πάτρας, ιδιαίτερα αυτούς που περισσότερο πλήττονται λόγω των σημερινών συνθηκών (φτώχεια, ανεργία κλπ.), πραγματοποιούν δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών σε μαθητές στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου - Τράπεζα Τροφίμων, του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας, του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, αστέγους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στόχος είναι να πάρουν όλοι οι μαθητές των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες καθώς και οι άλλες ομάδες, με σκοπό όχι μόνο να καλυφθούν ανάγκες σε φρούτα, αλλά και την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά.

Μέχρι τώρα έχουν διανεμηθεί περισσότεροι από 100 τόνοι ροδάκινα, πορτοκάλια, μανταρίνια και ακτινίδια.

Η διανομή γίνεται από τις αντίστοιχες δομές (σχολεία - παιδικούς σταθμούς - υπηρεσίες) καθώς και από τα διαμερίσματα όπου μπορεί να απευθυνθεί ο κάτοικος της περιοχής που είναι δικαιούχος των παραπάνω προγραμμάτων με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά».

Επίσης, «με τη σκέψη των καθημερινών αναγκών των πολιτών» - όπως αναφέρει - ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να προσφέρουν για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, να επικοινωνήσουν με τον Κοινωνικό Οργανισμό στα τηλέφωνα 2610 390969 - 2610 390972, Γούναρη 76. 

Αυξημένες είναι οι ανάγκες στα παρακάτω είδη που δίδονται για πρωινό (αντί δεκατιανού) σε μαθητές που δυσκολεύονται να καλύψουν το πρωινό ή και το δεκατιανό τους: Γάλα εβαπορέ, μαρμελάδα, βούτυρο - μαργαρίνη, δημητριακά, φρυγανιές.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog