..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Το Υπ. Οικονομικών πανηγυρίζει για τα πληρωμένα .....χαράτσια!!!!!


Αλλη μια πανηγυρική ανακοίνωση χτες του υπουργείου Οικονομικών, για να δείξει πόσο καλά τα πάει η κυβέρνηση. 

Παρουσίασαν, λοιπόν, τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 και ...θριαμβολογούν για το εξής: «Ξεπέρασαν το στόχο που είχε θέσει το ΥΠΟΙΚ για τα έσοδα το 2015 και διαμορφώθηκαν στα 43,531 δισ. ευρώ έναντι 42,762 δισ. ευρώ. 

Η υπέρβαση του στόχου οφείλεται κατά κύριο λόγο στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, καθώς εισπράχθηκαν 187 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο, αλλά και στον ΕΝΦΙΑ, όπου η υπέρβαση έφτασε τα 312 εκατ. ευρώ. (...) την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2015 υπάρχει αύξηση έναντι του στόχου, παρατηρήθηκε στις εξής κατηγορίες εσόδων: Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων κατά 187 εκατ. ευρώ ή 2,5%, ΦΠΑ λοιπών κατά 131 εκατ. ευρώ ή 1,2%, Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων κατά 33 εκατ. ευρώ ή 3,1%». Χαράτσωσαν καλά καλά τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και το 'χουν και καμάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog