..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση της Αλεξάνδρας Μπαλού στην ΕΡΤ: Με τον ίδιο εκβιασμό πέρασε και το δεξιό μνημόνιο και το πασοκικό αλλά και το συριζαίικο


Το ΚΚΕ έχει κρυστάλλινη θέση και μιλά για αποδέσμευση από την ΕΕ, λαϊκή εξουσία και οικονομία που σημαίνει ότι ο ίδιος ο λαός θα σχεδιάσει την οικονομία με βάση τις ανάγκες του και το νόμισμα θα υπακούει σε αυτήν τη λαϊκή οικονομία, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού στην ΕΡΤ1.



Το στέλεχος του ΚΚΕ απάντησε στους ψευδείς ισχυρισμούς του Σπύρου Μαρκέτου, ιστορικού στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο ΑΠΘ, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε προηγούμενη εκπομπή στο στούντιο και ο οποίος διαστρεβλώνοντας τη θέση του ΚΚΕ ισχυρίστηκε ότι «το ΚΚΕ στις κρίσιμες στιγμές στηρίζει το ευρώ». Τα όσα είπε ο Σπ. Μαρκέτος είναι «απαράδεκτα και ψευδή και ταυτόχρονα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για το τι ρόλο θέλει να παίξει», τόνισε η Αλ. Μπαλού.

Η Αλ. Μπαλού υπογράμμισε ότι είμαστε σε ένα τρίτο μνημόνιο, βαρύ, «είναι βέβαιο ότι έχουν συμφωνηθεί και συζητηθεί καινούρια μέτρα που είναι λαιμητόμος για τους εργαζόμενους, μέτρα-φωτιά».

Κάλεσε το λαό να μην παγώσει, να μην απογοητευθεί από αυτή την εξέλιξη, αλλά «να σηκώσει κεφάλι, να μην υποχωρήσει από τις ανάγκες και τα δικαιώματα που έχει».

Η Αλ. Μπαλού σημείωσε ότι «χρεοκόπησε η αντίληψη ότι στο πλαίσιο της ΕΕ, με τους κανόνες της ΕΕ, με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης μπορείς να φέρεις θετικά μέτρα για το λαό» και πρόσθεσε ότι ζητούν από το λαό να υποταχθεί γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. «Ως ΚΚΕ λέμε ότι υπάρχει δυνατότητα και αυτή είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog