..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ολγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ τις.... συντάξεις!!!! Αϊ σιχτίρ ξεφτίλες!!!


Και το έγκλημα στο Ασφαλιστικό, αλλά και τον εμπαιγμό του λαού συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ενώ μειώνει τις συντάξεις με την πρόταση που κατέθεσε στο κουαρτέτο, ισχυρίζεται ότι δεν το κάνει!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της αναφέρει πως «η κυβέρνηση με την πρόταση που κατέθεσε χθες για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις».

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά κάνει η κυβέρνηση είναι να μεταθέσει για το 2018 τη μείωση των συντάξεων των νυν συνταξιούχων με το τρικ της προσωπικής διαφοράς και φυσικά μειώνει τις νέες συντάξεις με το νέο τρόπο υπολογισμού τους. Επιπλέον, αυξάνει τις εισφορές για τους αγρότες και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να στήσει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στην προσπάθειά της να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια αφ' ενός μεν στην αντιπαράθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για το Ασφαλιστικό, αφ' ετέρου δε στα περί «εθνικού αγώνα» με τους δανειστές.


Γι' αυτό άλλωστε η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1.480 ευρώ και όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την κυβερνητική εξουσία είχε φτάσει τα 863 ευρώ» και πρόσθεσε ότι «καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον εθνικό αγώνα και να μην παίρνουν διαρκώς το μέρος της τρόικας. Να σταματήσουν να δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές». Πάντως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν καταργεί, αλλά υιοθετεί και επεκτείνει το νόμο του ΠΑΣΟΚ (3863/2010) που χωρίζει την κύρια σύνταξη σε «ανταποδοτική» και σε «εθνική», που θα είναι μόλις 384 ευρώ.

Επιπλέον, λόγω της δυσφορίας που προκαλούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό η Όλγα Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι «για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται».

Η αλήθεια είναι ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης στην κυβερνητική πρόταση πέφτουν στο 38,68% από 70% που είναι σήμερα και θα υπολογίζεται το σύνολο του εργάσιμου βίου και όχι η τελευταία πενταετία.  

Διαβάστε εδω-> Η ψευτοαριστερά του Τσίπρα δίνει την χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog