..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αλέξη πες αλεύρι. Ο πλειστηριασμός σε γυρεύει.


Έχει γίνει συνήθεια πια άλλα να λένε οι πολιτικοί άλλα να εννοούν και άλλα να πράττουν. Η τελευταία κυβέρνηση απέδειξε περίτρανα πως δεν διοικεί. Είναι φερέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες θυμόμαστε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε περί Σεισάχθειας...

Οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν. Είναι σοβαρή κυβέρνηση αυτή; Είναι με τα καλά τους; Έλεος πια έχουν γίνει μνημονιακότεροι των μνημονιακών. Που θα φθάσει αυτή η κατάσταση. 

Μαζικές και με παλμό και σήμερα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, οι συγκεντρώσεις κινημάτων, οργανώσεων και πολιτών στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, στις δράσεις αντίστασης ενάντια στην αρπαγή λαϊκών περιουσιών. Διαβάστε ΕΔΩ-> Έχουμε πόλεμο! Αρχισαν οι ......πλειστηριασμοί!!!!!!!!!!!!!!!

Στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, οι δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν εκεί, απέτρεψαν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας της κυρίας Ρούλας Κ. από το Νέο Ψυχικό. Σύμφωνα με πληροφόρηση που υπήρχε εκ των προτέρων, το σπίτι της έβγαζε σε πλειστηριασμό η ασφαλιστική εταιρεία ΜΙΝΕΤΤΑ για οφειλή κάτω των 20.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι μικροεπαγγελματίας που η κρίση αλλά και η ασθένεια του συζύγου της (πλέον με διαπιστωμένη αναπηρία 80%) έφεραν σε τραγική οικονομική κατάσταση και κατ’ επέκταση την οδήγησαν σε αδυναμία να είναι συνεπής στη συνεργασία της με την ασφαλιστική εταιρεία.

Παρότι είχε εξαγγελθεί απεργία των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων, λίγα λεπτά μετά τις 16.00 στο Ειρηνοδικείο εμφανίστηκε «κοράκι», κατά δήλωσή του συμβολαιογράφος, με σκοπό να πραγματοποιήσει πλειστηριασμό. Φυσικά το Κίνημα έδωσε την απάντησή του, πετυχαίνοντας ακόμα μια μικρή αλλά σημαντική νίκη.

Μπορεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣυΡιΖα-ΑνΕλλ να έκανε πράξη το όνειρο κάθε Νεοφιλελεύθερου καθάρματος και κάθε τοκογλύφου τραπεζίτη ψηφίζοντας νόμους που απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σπάζοντας τα ρεκόρ εφαρμογής αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά ο λαός με Αυτοοργάνωση, Ανυπακοή, Αντίσταση και Αλληλεγγύη θα πάρει πίσω τα κλεμμένα.


Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Θα νικήσουμε!

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο και παρακάτω φωτογραφίες από τη δράση στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog