..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Μουσουλμάνος δήμαρχος στη Θράκη απαγορεύει τον... Αϊ-Βασίλη!

Ο Τζεμήλ Καπζά που υποστηρίζει πως στον δήμο Μύκης οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια

Δήμαρχος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα και Έλληνας πολίτης της Θράκης, διαμαρτύρεται κατά του Αϊ Βασίλη.

Το θέμα ξεκίνησε όταν νηπιαγωγεία του δήμου Μύκης έκαναν τις σχολικές γιορτές για τα Χριστούγεννα, με ντυμένους Αϊ Βασίληδες.

Ο Τζεμήλ Καπζά έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.
Διαβεβαιώνει δε, ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά λέει ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Αϊ Βασίλη.
Ο δήμος Μύκης ανήκει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης.

365

3 σχόλια:

  1. Εφόσον στην χώρα μας η παιδεία δεν έχει διαχωριστεί από την θρησκεία (ακόμη "παιδείας και θρησκευμάτων" λέγεται το αρμόδιο υπουργείο) και εφόσον οι μουσουλμανικές (ή άλλων θρησκειών) γιορτές δεν γιοτράζονται στα "ορθόδοξα" σχολεία της υπόλοιπης χώρας, ο Τζεμήλ Καπσά έχει 1000% δίκιο σε όσα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRASH Εαν έβαζε το θέμα ως θρησκευτικό ζήτημα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι ο παρ' ολίγον υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., και δημοσιογράφος της εφημερίδας «Γκιουντέμ» της Κομοτηνής, πιστεύω ότι θέλει να δημιουργήσει πολιτική ένταση. Καλή Χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επισήμανση μου ήταν πως εφόσον δεν διαχωρίζουμε την εκκλησσία από το κράτος και την παιδεία από την θρησκεία, του δίνουμε κάθε δικαίωμα να λέει ότι λέει και να έχει 100% δίκιο.
      Ας λουστούν τις επιλογές τους τώρα οι ταλιμπάν της "ελληνορθοδοξίας".

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog