..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος στη βουλή για το Ν/Σ για τους πλειστηριασμούς: Καταργείται η προστασία της λαικής κατοικίας. { Video}


Στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνει και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το βράδυ της Τετάρτης.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και δήλωσε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, ενώ το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στη συζήτηση στην Ολομέλεια.



Επί του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι οι διατάξεις του είναι στην κατεύθυνση της κατάργησης της όποιας προστασίας των λαϊκών στρωμάτων και της επιτάχυνσης των πλειστηριασμών με βασικό διακύβευμα την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως είπε, η κυβέρνηση διευκολύνει τις τράπεζες να διαχειριστούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ μέσα από τη διαδικασία των κατασχέσεων διευκολύνεται η συγκέντρωση ακινήτων σε περιοχές-φιλέτα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το πώς θα επιταχυνθεί και θα κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φέρνει τις διατάξεις σποραδικά για να συγκαλυφθεί το μέγεθός της. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο και επί της αρχής και επί των άρθρων και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη φορολογία του κρασιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog