..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η Χάσνα, η Ναμπίλα και το δούλεμα ... σύννεφο!!!!!!


Την προηγούμενη βδομάδα, η «Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν» ήταν η νεαρή ξαδέλφη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ («εγκέφαλου» του μακελειού στο Παρίσι) που τα μεγαλύτερα αστικά διεθνή ΜΜΕ εμφάνιζαν ως «πρώτη γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας στην Ευρώπη» και από κοντά και τα δικά μας. Αναλυτικά ρεπορτάζ «αποκάλυπταν» πώς μια νεαρή μουσουλμάνα, που μεγάλωσε σε γκέτο του Παρισιού και «προβληματική» οικογένεια, βρήκε «καταφύγιο» σε «πυρήνες» τρομοκρατών τζιχαντιστών, «στολίζοντας» μάλιστα τις αποκαλύψεις με φωτογραφίες για τον «άσωτο βίο» της κοπέλας πριν «ριζοσπαστικοποιηθεί στο Ισλάμ».

Μετά, ακολούθησαν ανακοινώσεις της γαλλικής αστυνομίας ότι τελικά η κοπέλα δεν ήταν αυτή που ανατινάχτηκε στο κτίριο στο Σαν Ντενί, όπου έγινε η έφοδος του στρατού, αλλά ένας άνδρας. Στη συνέχεια η εικονιζόμενη στις «αποκαλυπτικές» φωτογραφίες εμφανίστηκε μια βδομάδα μετά να δηλώνει ότι ζει στο... Μαρόκο, ότι λέγεται Ναμπίλα και δεν έχει καμιά σχέση με την Χάσνα. Οσο για τις φωτογραφίες της, όταν ήταν στο Παρίσι, αυτές τις πούλησε μια πρώην φίλη της (που ήταν λίγο διαταραγμένη) σε Βρετανό «δημοσιογράφο».

Αγνωστο τι μας περιμένει στη συνέχεια. Τα αντικειμενικά ΜΜΕ παρουσιάζουν σκουπίδια για ειδήσεις, μετά αναιρούν ό,τι παρουσίαζαν ως «αποκάλυψη» χωρίς να τρέχει τίποτε. Η αλήθεια για την Χάσνα και την Ναμπίλα είναι το μόνο πράγμα που σίγουρα δε θα μάθουμε. Η αλήθεια, όμως, για το ρόλο των «αντικειμενικών» ΜΜΕ είναι ήδη γνωστή: Ο ρόλος τους στην αποχαύνωση των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να χάνονται ...στις λεπτομέρειες και να χάνουν την ουσία, ότι οι ιμπεριαλιστές κατασκευάζουν διάφορα εργαλεία και αξιοποιούν όλες αυτές τις βολικές τρομοκρατικές «ειδήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog