..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο Θανάσης Παφίλης στη βουλή: Η αντιπαράθεση του μνημονιακού τόξου!!!!!!


Τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων, στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, ανέδειξε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι η μόνη αντιπολίτευση από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων είναι το ΚΚΕ.



Όπως είπε, η κυβέρνηση έχοντας την συναίνεση των αστικών κομμάτων συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με την οποία ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει την καπιταλιστική κρίση.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συνέχιση της πολιτικής περικοπών των κοινωνικών παροχών και των ιδιωτικοποιήσεων, στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος για να ευνοηθεί η επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ. «Έχετε ακριβώς την ίδια γραμμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε μύθο τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για παράλληλο φιλολαϊκό πρόγραμμα και προειδοποίησε ότι η ανοικτή διαπραγμάτευση για την οποία κάνει λόγο θα φέρνει όλο και χειρότερα μέτρα για τον λαό.

Απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος νωρίτερα επιτέθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας ότι υποστηρίζει την ύπαρξη συνταξιούχων με πολλές συντάξεις, ο Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε το κόμμα αυτό «λαγό» για όσα έρχονται, επισημαίνοντας ότι δεν λέει κουβέντα για τον αμύθητο πλούτο και την χλιδή του μεγάλου κεφαλαίου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog