..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Το δικό μας μνημόνιο είναι..... καλύτερo!!!!!!


Να επιλέξει ποιο κόμμα υπέγραψε το καλύτερο μνημόνιο καλεί το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο ζύγι τη βαρβαρότητα.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει την προσπάθεια και τη μάχη μέχρις ορίων που δόθηκε επί 7 μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης σε σύγκριση με την πειθήνια εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών από τις κυβερνήσεις με κορμό τη ΝΔ», αναφέρει non paper που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό το επιχείρημα αποσιωπά ότι το μνημόνιο Τσίπρα ενσωματώνει τα δύο προηγούμενα μνημόνια και ολοκληρώνει τη χρεοκοπία του λαού. Άλλωστε, η διαπραγμάτευση που έκανε αυτούς τους μήνες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και προηγουμένως η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν αφορούσε τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά την προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερο χρήμα για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους από τη μείωση του κρατικού χρέους, τα αναπτυξιακά πακέτα και τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι δεν κορόιδεψε μόνο αυτός το λαό με τις υποσχέσεις ότι θα σκίσει τα μνημόνια, αλλά και η ΝΔ με τα Ζάππεια. «Οι Έλληνες πολίτες έχουν νωπές μνήμες τόσο από τον προεκλογικό εμπαιγμό του κ. Σαμαρά και των Ζαππείων, όσο και από την πολιτική που εφάρμοσε ως πρωθυπουργός αμέσως μετά τη μεταμέλειά του ενώπιον της κ. Μέρκελ», αναφέρει το non paper. «Οι Έλληνες θυμούνται πως ο κ. Σαμαράς χωρίς καμία προσπάθεια να κερδίσει οποιαδήποτε αλλαγή στο μείγμα οικονομικής πολιτικής από όσες υποσχόταν, προχώρησε στην εφαρμογή της πολιτικής της ακραίας λιτότητας δηλώνοντας απλώς ''ουδείς αναμάρτητος''», προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαριθμεί μια σειρά σκληρά μέτρα που εφάρμοσε η ΝΔ, όπως η μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, τα οποία πάντως και ο ίδιος δεν κατάργησε όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά τα διατήρησε στο τρίτο μνημόνιο. Σε μια προσπάθεια να εμφανίσει το μνημόνιο Τσίπρα ως καλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο, αναφέρει ότι προβλέπει τη δυνατότητα ισοδύναμων μέτρων για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, τη στιγμή που ήδη μειώθηκαν οι συντάξεις στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και θα μειωθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πέτυχε να αποτρέψει τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, όταν στο μνημόνιο υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά σε αυτό το θέμα.

Στα θετικά του μνημονίου Τσίπρα, το non paper απαριθμεί την πρόβλεψη για εκκίνηση της συζήτησης για αναδιάρθρωση του χρέους και την επίτευξη «λογικών» πρωτογενών πλεονασμάτων, που αποτελούσαν προτάγματα του κεφαλαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog