..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Θεοδώρα Τσάκρη: Ναι στη μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας αλλά στους....... βιομηχάνους!!!!


Σπεύδει να ικανοποιήσει τις αξιώσεις των βιομηχάνων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο όνομα της ανάπτυξης που σημαίνει τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα και προνόμια για το κεφάλαιο.

Σε σημερινή συνάντηση της υφυπουργού Οικονομίας με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, η Θεοδώρα Τζάκρη αποδέχθηκε τα αιτήματα των βιομηχάνων για μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία, απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων σε τέσσερις νέους κλάδους δραστηριότητας και προετοιμασία του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η μείωση του ενεργειακού κόστους θα επιτευχθεί με την εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας που θα προχωρήσει, όπως είπε, άμεσα με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Περιβάλλοντος και της διοίκησης της ΔΕΗ με την οποία επίσης συναντήθηκε χθες η υφυπουργός.

Το μέτρο προβλέπει τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τη βιομηχανία με αντάλλαγμα τον περιορισμό της τροφοδοσίας σε περιόδους αιχμής. Την ίδια ώρα για τα λαϊκά νοικοκυριά, το ρεύμα που αποτελεί βασικό στοιχείο επιβίωσης, στοιχίζει πανάκριβα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το πληρώσουν.

Σε ό,τι αφορά την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, πάγιο αίτημα των βιομηχάνων στο όνομα της «ανάπτυξης», η υφυπουργός δήλωσε πως ως βάση της παρέμβασης θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος του 2014 και θα προχωρήσει το συντομότερο η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας (υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα) που εκκρεμούν.

Οι κλάδοι που έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ είναι ορυκτά, τρόφιμα, εστίαση και τουρισμός, ενώ τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης θα είναι η Παγκόσμια Τράπεζα.

902gr

1 σχόλιο:

  1. Μάζωξαν... στην αυλή όλους τους "δοκιμασμένους" διαχειριστές οι οποίοι καθημερινά προκαλούν ασύστολα έναν ολόκληρο λαό που υποφέρει από το άπληστο σύστημα της εκμετάλλευσης που υπηρετούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog