..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πρώτη φορά '''''''αριστερά""""", πρώτη φορά τόσο ......δούλεμα!!!!!!! Πρώτα ψηφίζουμε το μνημόνιο και μετά προσπαθούμε να το εξουδετερώσουμε


Τον εγκλωβισμό του λαού στο μνημόνιο και όχι απεγκλωβισμό του από αυτό, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να εξαπατά με νέα συνθηματολογία προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων.

Πρώτα ψηφίζουμε το μνημόνιο και μετά προσπαθούμε να το εξουδετερώσουμε, αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Πλασάροντας τη νέα ψευδαίσθηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αναφέρει πως πρέπει «να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο για το επόμενο διάστημα, που δεν θα μετατρέπει το Μνημόνιο σε πολιτική μας». Ο εμπαιγμός δεν έχει τελειωμό, καθώς όπως αναφέρει «θα βρεθούμε δίπλα στους αγώνες του λαού και ταυτόχρονα σε συνθήκες επιτήρησης, και θα παλεύουμε να βρεθούν αντίμετρα για να εξουδετερώσουν τα δυσμενή μέτρα και να βελτιώσουν τη ζωή του».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως η συγκυβέρνηση του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ, θα εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου και θα λανσάρουν την αυταπάτη στον λαό, πως ο απεγκλωβισμός από τα μνημόνια, τη λιτότητα, την αντιλαϊκή πολιτική, είναι δυνατόν να γίνει χωρίς ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Για τα εσωκομματικά ο Τάσος Κορωνάκης αναφέρει πως, «νομίζω ότι μετά τη συνεδριακή μας διαδικασία θα κληθούμε όλοι να υπηρετήσουμε το σχέδιο που θα αποφασίσουμε συλλογικά. Άρα η περίοδος των διαφορετικών στάσεων μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τελειώνει με το έκτακτο συνέδριο». Προσθέτει, «νομίζω ότι τα "ναι", τα "όχι" και τα "παρών" των προηγούμενων ψηφοφοριών, βγήκαν από τους περισσότερους βουλευτές με πολύ κόπο και πόνο. Και άρα δεν πρέπει να τα θεωρήσουμε ευθεία αμφισβήτηση της κυβέρνησης», και σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση η διαφορετική άποψη, σήμερα που έχει έρθει ο κόσμος ανάποδα, είναι ωφέλιμη και πρέπει να συζητηθεί συντροφικά, χωρίς όμως να δημιουργούμε συνθήκες παράλληλων μονολόγων».

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog