..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Θ. Παφίλης στο MEGA: Ή υποτάσσεσαι στη βαρβαρότητα της ΕΕ ή ανοίγεις δρόμο για να την ανατρέψεις (VIDEO)


Για κοροϊδία, παραμύθια και απάτη σε βάρος του λαού κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2015.



Υπενθύμισε ότι με το ίδιο εκβιαστικό επιχείρημα «μνημόνιο ή χρεοκοπία» πέρασαν και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και η συγκυβέρνησή τους τα δύο πρώτα μνημόνια.

Χαρακτήρισε πρόκληση τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το μνημόνιο έχει θετικά στοιχεία, όταν αυτό προβλέπει μείωση συντάξεων και μισθών, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ κλπ. Επέκρινε την κυβέρνηση, επίσης, για τις ευχαριστίες του Γ. Δραγασάκη προς τις ΗΠΑ για την επίτευξη της συμφωνίας.

Ο Θ. Παφίλης επεσήμανε ότι το νέο ανάχωμα που πάει να στηθεί από τους διαφωνούντες μέσα στην κυβέρνηση είναι για να εγκλωβιστεί ένας κόσμος που είναι αγανακτισμένος και βλέπει ότι προδόθηκε.

Κάλεσε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Επίσης, να βγάλουν συμπεράσματα για το χαρακτήρα της ΕΕ καθώς φιλολαϊκή συμφωνία μέσα στην ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτή την ώρα, η πιο φιλολαϊκή στάση είναι μία: Ή να υποταχθείς στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του καπιταλισμού ή να ανοίξεις δρόμο για να την ανατρέψεις, κατέληξε ο Θ. Παφίλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog