..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ψηφίζεις """""αριστερά"""""και παίρνεις δώρο, ΠΑΣΟΚ και Δεξιά!!!! Αρχίστε τους εξορκισμούς!!!!


Με διαδικασίες... υπερταχείας, χειρότερες ακόμα και από τη γνωστή και από τα προηγούμενα μνημόνια απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», και με την πλήρη στήριξη όλων των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, πέρασε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το εφαρμοστικό πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για το τρίτο μνημόνιο, με βάση τη συμφωνία της με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.
Υπέρ της εν λόγω συμφωνίας και του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, οι διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα δεν αμφισβητούν ούτε στο ελάχιστο το δρόμο που έφερε και το τρίτο μνημόνιο, δηλαδή τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Στην αντίπερα όχθη, οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν ότι η νέα συμφωνία - εφιάλτης για το λαό είναι προαπαιτούμενο του κεφαλαίου για την εξασφάλιση της στρατηγικής του επιλογής για συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ, για τη διασφάλιση της ρευστότητας που χρειάζεται για να ενισχυθεί η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητά του. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατατέθηκε, επίσης, αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο και για το ένα και μοναδικό άρθρο του.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο εφαρμοστικό πολυνομοσχέδιο προβλέπει νέα ένταση της φοροληστείας σε βάρος του λαού με πρόσθετα έσοδα 2,4 δισ. ευρώ το χρόνο, μέσω ΦΠΑ, καθώς και νέες αντιλαϊκές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, ως «πρώτο πακέτο» της επικείμενης νέας αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Στην ονομαστική ψηφοφορία, σε σύνολο 299 βουλευτών, υπέρ του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν 229 βουλευτές, κατά ψήφισαν 64 και «παρών» 6.
Από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 123 από τους 162 βουλευτές. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» ψήφισαν 110 βουλευτές, 32 ψήφισαν «όχι», 6 «παρών», ενώ μία βουλευτής απουσίαζε. Από τους ΑΝΕΛ «ναι» ψήφισαν και οι 13 βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog