..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την έβαλε την ........υπογραφή του.

                              
Εμφανής ήταν η προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να κρύψει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πρότασης-μνημονίου της κυβέρνησης και να καταστήσει συνυπεύθυνο το λαό.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής ισχυρίστηκε ότι «ο λαός στηρίζει τη γραμμή της κυβέρνησης να μην υπογράψει μια συμφωνία, όποια κι αν είναι», όταν η κυβέρνηση αποδέχεται το σύνολο των αιτιάσεων των δανειστών, προσθέτοντας και νέα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δεν τόλμησε να θέσει στο δημοψήφισμα τη δική της πρόταση. Επιχείρησε να εμφανίσει την επικείμενη συμφωνία-μνημόνιο σαν μια δίκαιη μοιρασιά μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, λέγοντας ότι μετά από μια συμφωνία «και οι δύο μεριές έχουν χάσει κάτι πολύτιμο», όμως μόνο ο λαός θα χάσει, αφού για τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους ετοιμάζονται επενδυτικά πακέτα.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «στα βάρη υπάρχει μια διαφορετική κατανομή», αλλά δεν είπε το παραμικρό για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για την αύξηση του ΦΠΑ, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και του χαρατσιού της αλληλεγγύης, για τα μέτρα σε βάρος των αγροτών. Αντίθετα, όλα αυτά προσπάθησε να τα κρύψει πίσω από την αύξηση του εταιρικού φόρου από το 26% στο 28% και την αύξηση της φορολογίας στους εφοπλιστές. Προσπάθησε να εμφανίσει το μαύρο άσπρο για το ΕΚΑΣ, εμφανίζοντας σαν ικανοποιητική εξέλιξη τη σταδιακή κατάργησή του, όπως και την κατάργηση από το 2016 του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε από το λαό να αποδεχτεί σαν θετική εξέλιξη την όποια αναφορά στη συμφωνία-μνημόνιο για το χρέος, ενώ προανήγγειλε ότι ο ESM  θα αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα που έχει η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ισχυρίστηκε ότι «γρήγορα μπορεί να αποκατασταθεί η ζημιά στο τραπεζικό σύστημα από τα capitals control».  

Διαβάστε ΕΔΩ ->Μετά το ΔΝΤ του Γιωργάκη ήρθε η ώρα του ΕΜΣ του............ Αλέξις!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog