..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ......ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ

whitney houston
 ΓΟΥΪΤΝΕΥ ΧΙΟΥΣΤΟΝ


ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ


ΑΣΤΕΓΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ  ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ ΓΟΥΪΤΝΕΥ ΧΙΟΥΣΤΟΝ 
ως η "σπουδαιότερη" είδηση , αφού έμπαινε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, στα πρωϊνάδικα, μεσημερινάδικα και τα βραδινά δελτία των "ειδήσεων" όλων των τηλεοπτικών σταθμών, αποδεικνύεται πόσο "ΣΟΒΑΡΗ" χώρα είμαστε.  Στα ψιλά των εφημερίδων, η μίζερη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων που μη αντέχοντας τα χρέη αυτοκτονούν, οι θάνατοι των αστέγων, που εντοπίζουν το θάνατο στο κρύο και όχι στα πραγματικά αίτια.,ΜΑΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν ,τα νέα ευρήματα της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα μεσοβδόμαδα η βρετανική οργάνωση αρωγής "Σώστε τα Παιδιά" (Save The Children) για τα ολέθρια αποτελέσματα του υποσιτισμού σε δεκάδες αναπτυσσόμενες χώρες του λεγόμενου «Τρίτου Κόσμου» χρήζουν προσοχής. Μερικά από τα πιο τρανταχτά στοιχεία της νέας έκθεσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης αναφέρουν:
  • Εως το 2025 περίπου μισό δισεκατομμύρια παιδιά θα έχουν έντονα τα σημάδια έντονης σωματικής καχεξίας λόγω του υποσιτισμού, που κάθε ώρα της ημέρας σκοτώνει 300 παιδιά ανά την υφήλιο ή 2.600.000 παιδιά ετησίως.
  • Το 80% των υποσιτισμένων παιδιών ζει σε μόλις20 χώρες με τις πέντε πρώτες αυτής της μαύρης λίστας να είναι αφρικανικές (Κονγκό, Μπουρούντι, Νησιά Κομόρος, Σουαζιλάνδη, Ακτή Ελεφαντοστού).
  • Το 48% των παιδιών στην Ινδία, δηλαδή ένα στα δύο, είναι καχεκτικά, εξαιτίας του υποσιτισμού.
  • Σε επτά χώρες αναμένεται αύξηση του ποσοστού καχεκτικών παιδιών έως το 2015. Γνωρίζουμε από τώρα για παράδειγμα ότι στη Νιγηρία, την πρώτη σε παραγωγή πετρελαίου χώρα της υποσαχάρειας Αφρικής, ο αριθμός των καχεκτικών παιδιών θα αυξηθεί κατά περίπου 2.000.000 ως το 2020 ακριβώς λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών φτώχειας και μιζέριας. Αντίστοιχα στην Τανζανία τα καχεκτικά παιδιά θα έχουν αυξηθεί κατά 450.000 έως το 2015.
  • Η διεθνής πρόοδος κατά της καχεξίας είναι εξαιρετικά αργή και κυμαίνεται με ρυθμούς μόλις 0,6% το χρόνο μέσα στην τελευταία 30ετία.
  • Μεγάλος αριθμός οικογενειών σε Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ινδία, Κένυα, Αιθιοπία, Νιγηρίααδυνατούν να θρέψουν σωστά τα παιδιά τους όχι γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων στις χώρες τους, αλλά διότι είναι πανάκριβα. Οπως διαπιστώνουν οι συντάκτες της έκθεσης ακόμη και εάν αποφάσιζαν πολλοί απ' αυτούς τους γονείς να διαθέσουν ολόκληρο το εισόδημά τους για την αγορά τροφίμων ακόμη και τότε τα παιδιά τους θα παρέμεναν υποσιτισμένα. Γιατί; Μα γιατί οι μισθοί τους είναι πενιχροί και δεν υπάρχουν δημόσια συστήματα υγείας, περίθαλψης, παιδείας.
Σκόπιμη αποσιώπηση...
Αυτά είναι μερικά από τα βασικά νέα στοιχεία της έρευνας για τον υποσιτισμό διεθνώς. Ωστόσο, ακόμη πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν όχι τόσο γι' αυτά που «αποκαλύπτονται» από την έρευνα της βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Σώστε τα Παιδιά" αλλά γι' αυτά που σκόπιμα αποσιωπά!
Δεν είναι, άλλωστε, η μόνη αλλά μία από τις πολλές διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, προτιμώντας να εστιάζουν το πρόβλημα στην κακοδαιμονία των φτωχών χωρών, στις «κλιματικές αλλαγές», στην συμπτωματική τάχα «ακρίβεια των τροφίμων», αποκρύβοντας την ίδια ώρα τους διεθνείς κερδοσκόπους που παίζουν π.χ. στο Χρηματιστήριο Παραγώγων του Σικάγου τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων κορόνα - γράμματα, αυξάνοντας με τα τερτίπια τους τις τιμές βασικών τροφίμων. Πρόκειται για τους ίδιους οργανισμούς που κάνουν ενίοτε ανθρωπιστικές μπίζνες με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας, κάνοντας τα στραβά μάτια στους πραγματικούς δράστες τους εγκλήματος: Τις ολέθριες πολιτικές του διεθνοποιημένου κεφαλαίου και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος δεκάδων λαών του πλανήτη, είτε αυτοί ανήκουν στην «ανεπτυγμένη» Δύση, είτε στη φτωχή πλην ανερχόμενη οικονομικά Ανατολή...
Δεν είναι έτσι τυχαίο πως και από αυτήν την έρευνα της οργάνωσης "Σώστε τα Παιδιά" λείπουν οι αναφορές των ερευνητών για τη μάστιγα της φτώχειας στις ΗΠΑ, στις χώρες της ΕΕ, στη Ρωσία ή το Ισραήλ... Και αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Από στατιστικά δεδομένα άλλο τίποτα...

3 σχόλια:

  1. Oσο και να προσπαθούν κάποιοι τους έχουμε απέναντι και τους κοιτάμε στα μάτια..
    Θα παλέψουμε μέχρι εσχάτων
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To παιχνιδι χαθηκε...Οταν η ληξη του Β Παγκ Πολεμου...
    Μαζι με την υστερια της Πυρηνικης καταστροφης...Επετρεψε την διεθνοποιηση της μεταφορας κεφαλαιων...

    ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ...

    Με το προσχημα της διεθνους βοηθειας..Και των δωρεων...Υπερ των σφαγμενων απο τους ΝΑΖΙ λαους...Και τα θυματα των πυρηνικων βομβων...Μεταφερθηκαν κεφαλαια...Ελευθερα στον κοσμο...!!

    Ετσι ο καπιταληστης...ΠΧ επενδυτης κλωστουφαντουργος...Αναζητει χωρα..Με τα μικροτερα μεροκαματα...Για να εγκαταστησει την βιομηχανια του...
    Ακομα και προσωρινα...!!
    [απο Ελλαδα σε Τουρκια...Και απο κει σε ΦΥΡΟΜ...Απο κει σε Ινδια και Πακισταν...Και απο κει σε χωρες της Ινδοκινας...]
    Ετσι το κοστος...Υποχιλιαπλασιαστηκε...!!Ολοκληρες προκατασκευασμενες βιομηχανιες...μεταφερονται..Απο την μια ακρη του κοσμου στην αλλη...!!!
    Μεσα σε δυο..Το πολυ τρια χρονια...Μπορει το ΑΕΠ μιας βιομηχανικης χωρας...Να ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ...!!!

    Ετσι οι.."επενδυτες" πλεον...Περιπαιζουν την εργατικη δυναμη και τα συνδικατα..Αναλογα με τις δικες τους πολιτικες βλεψεις...!!
    Οποτε...
    Τα κερδη τους...Ενω πολλαπλασιαζονται...
    Και ενω υπαρχουν προιοντα για ολους...!!

    Αυξανονται οι γυμνοι...Οι Φτωχοι...Και οι υποσιτισμενοι...!!!

    Τελικα..Εσπασε η αναλογια...μεταξυ των καταναλωτων...Και της παραγωγης αγαθων...!!

    Οι μεγαλες πολυεθνικες...Μπορουν και να χασουν...μερος των κεφαλαιων τους παγκοσμιως...Προκειμενου να "μονιμοποιησουν" χωρους [Χωρες] χαμηλου κοστους παραγωγης...!!

    Αυτο ζουμε σημερα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καπιταλιστές ΝΑΙ μεν ενώθηκαν αλλά ένα πράγμα αγνοούν, ότι οι τσέπες σάβανα δεν έχουν.Θα έρθει και η ώρα τους.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog