..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

«Βγάζει μάτι» η σύμπλευση φαινομενικά ετερόκλητων αστικών δυνάμεων!!!!!!


Ένας ιδιότυπος... διαγωνισμός στήριξης της συγκυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την υπογραφή της αντιλαϊκής συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης. «Συμφωνούντες» και «διαφωνούντες» της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν όλοι μαζί, έστω και από «διαφορετικούς» δρόμους, ότι... «στηρίζουμε την κυβέρνηση»!

1. Οι «συμφωνούντες» κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ λένε:
Η συμφωνία με τους «εταίρους» είναι κακή, όμως «πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε την κυβέρνηση», γι' αυτό και σηκώνουν το χεράκι τους μέσα στη Βουλή, εγκρίνοντας τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα ενόψει του τρίτου μνημονίου.

2. Τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ λένε:
Διαφωνούμε με το νέο καταστροφικό μνημόνιο, αλλά στηρίζουμε ολόθερμα την κυβέρνηση που το φέρνει! «Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό με το ΟΧΙ του λαού» αναφωνεί μάλιστα ο Στ. Λεουτσάκος. Το ίδιο βέβαια και οι συμπολιτευόμενοι ΑΝΕΛ, που «ξέχασαν» κόκκινες γραμμές κ.λπ.

3. Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι:
Όχι μόνο ψηφίζουν την αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης και τα προαπαιτούμενα που οδηγούν στο τρίτο μνημόνιο, όχι μόνο δηλώνουν με ένα στόμα ότι «δεν τίθεται θέμα απώλειας δεδηλωμένης για την κυβέρνηση» κι ας έμεινε αυτή με μόλις 123 βουλευτές στην ψηφοφορία για τη συνολική έγκριση της συμφωνίας, αλλά την καλούν κιόλας «να κυβερνήσει επιτέλους και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια ανέλαβε», «να προχωρήσει στις αναγκαίες μεγάλες τομές»...


4. Τα εγχώρια αστικά ΜΜΕ:
Από την υπογραφή της αντιλαϊκής συμφωνίας στις Βρυξέλλες στις 12 Ιούλη μέχρι και σήμερα, δε σταματούν λεπτό να «επαινούν» την «ωρίμανση» του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, να υποστηρίζουν με κάθε τρόπο τη «δύσκολη, αλλά αναγκαία επιλογή» που έκαναν.

5. Τα αστικά ΜΜΕ του εξωτερικού:
Εστιάζουν όλο και περισσότερο στο γεγονός ότι μόνο αυτός ο πρωθυπουργός και μόνο αυτή η κυβέρνηση είναι αυτοί που... μπορούν να κάνουν πετυχημένα τη δουλειά, να «κλειδώσουν» δηλαδή το νέο μνημόνιο και να το εφαρμόσουν στην πράξη. «Μόνο αυτός μπορεί ακόμα να σώσει την Ελλάδα» τιτλοφορείται χαρακτηριστικά άρθρο της γερμανικής «Frankfurter Allgemeine Zeitung» για τον Αλ. Τσίπρα και... εξηγεί:«Παρά την αλλαγή πορείας που έκανε, οι περισσότεροι Έλληνες εμπιστεύονται τον Τσίπρα (...) Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει το κύρος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύτηκε απέναντι στους Ευρωπαίους»...

Όλος αυτός ο διαγωνισμός στήριξης της κυβέρνησης από τόσο διαφορετικά αστικά κέντρα και επιτελεία δε σημαίνει φυσικά ότι εξαφανίστηκαν οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις, που είδαμε να αποτυπώνονται τόσο ανάγλυφα το προηγούμενο διάστημα: Ίσα - ίσα οι αντιθέσεις οξύνονται, γεγονός που καθιστά και τον όποιο συμβιβασμό προσωρινό και εύθραυστο. Αυτό που «βγάζει μάτι», όμως, είναι η σύμπλευση φαινομενικά ετερόκλητων αστικών δυνάμεων πίσω από τα στρατηγικά συμφέροντα του κεφαλαίου και η στήριξή τους στη συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι μπορεί να φέρει σε πέρας αυτόν τον προσωρινό συμβιβασμό, ακριβώς γιατί έχει αυξημένη ικανότητα εγκλωβισμού του λαού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog