..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Θα μας τρελάνουν. Ο Τόνι Μπλερ δεν πήγε σε συνέδριο κατά της πείνας γιατί δε του έδωσαν.....600.000 λίρες!!!!!


Δε θα έλεγε κανείς και πολύ ανθρωπιστική την κίνηση του Τόνι Μπλερ να μην πάει σε συνέδριο για την καταπολέμηση της πείνας στον πλανήτη επειδή δεν του έδιναν 600.000 λίρες!

Ο κ. Μπλερ ζήτησε από τους διοργανωτές του συνεδρίου EAT Food Forum στην Στοκχόλμη 600.000 λίρες για να μιλήσει μόλις 20 λεπτά, κάτι το οποίο μας κάνει… μισθό 16.600 λίρες το λεπτό!

Φυσικά, οι διοργανωτές δεν θα μπορούσαν ποτέ να δώσουν ένα τέτοιο απίστευτο ποσό ακόμα κι αν πίστευαν ότι η παρουσία του Μπλερ θα προέβαλε τους σκοπούς της εκδήλωσης. Οι διοργανωτές πρότειναν στον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό τα μισά λεφτά, όμως αυτός αρνήθηκε.

Φυσικά, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Βρετανία είναι έντονες. Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση του, λέγοντας ότι η ομιλία του κ. Μπλερ ακυρώθηκε γιατί είχε άλλες δεσμεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πέρυσι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον έλαβε για τον ίδιο σκοπό 500.000 δολάρια ως αμοιβή και προφανώς ο Μπλερ αισθάνθηκε… ριγμένος!

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog