..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μετά την «δημιουργική ασάφεια», πλησιάζει η ώρα της σαφήνειας!!!!!


Μετά το «σχήμα λόγου» που -σύμφωνα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου- χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά από το ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των μνημονίων και τις μετεκλογικές «δημιουργικές ασάφειες», πλησιάζει η ώρα της σαφήνειας:
 «...Η πιο αντιλαϊκή λύση για τη χώρα είναι η χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή ή η χρεοκοπία εντός ευρώ...» τόνισε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι κάποιες από τις δεσμεύσεις τους θα μετατεθούν για... λίγο αργότερα.
 Ουσιαστικά, δε λέει κάτι διαφορετικό από όσα ακούει ο λαός πέντε χρόνια τώρα, παραμονές λήψης αντιλαϊκών μέτρων. Την ίδια στιγμή, απέναντι στο κεφάλαιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι σαφέστατη και κατηγορηματική. Ξεκαθαρίζει ότι θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, χαρίζει χρέη από πρόστιμα σε επιχειρηματίες με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και δε θίγει ούτε στο ελάχιστο τα μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία τους. Ολα στο όνομα του «να μη ζει η Ελλάδα με το χέρι απλωμένο», όπως είπε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, νέες θυσίες από το λαό για να ανακάμψει το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog