..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Στέλιος Κούλογλου: Συμφωνία έστω και με .....παραχωρήσεις. Ας μας πουν και .......κωλοτούμπα!!!!!!


Και η «κωλοτούμπα» είναι πλέον στα χείλη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Στέλιου Κούλογλου, που ευθαρσώς δηλώνει πως το παν είναι η συμφωνία και ας κατηγορηθεί η κυβέρνηση για «κωλοτούμπα».

Από το Στρασβούργο μίλησε στο «EurActiv.gr» και ο διάλογος με το δημοσιογράφο ήταν αποκαλυπτικός.

Στ. Κούλογλου: «Ολες οι πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και θα πρέπει να σωθεί το βασικό και το βασικό είναι να υπάρξει συμφωνία, έστω και με παραχωρήσεις, προσωρινές ενδεχομένως παραχωρήσεις, αναβολές εφαρμογής κάποιων από τις προγραμματικές δεσμεύσεις...».

Δημοσιογράφος: «Κάποιοι θα το πουν κωλοτούμπα αυτό...».

Στ. Κούλογλου: «Εντάξει, δεν πειράζει, ας το πούνε κωλοτούμπα, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, δεν μπορούν να εφαρμοστούν υφεσιακά μέτρα π.χ. Όμως, το να πει κανείς ότι δε θα εφαρμόσω την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά θα το κάνω μέσα σε δύο χρόνια σταδιακά ή να πει ότι το 13ο μισθό που υποσχέθηκα δε θα τον δώσω το 2015 αλλά το 2016, επειδή ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει πολύ να πετύχει κάτι καλύτερο, θα το καταλάβει και νομίζω θα το αποδεχθεί».

Μετά τα περί «λιτού βίου» και «ήπιας λιτότητας», πλέον αξιοποιείται και η έννοια της «κωλοτούμπας», για να συμφιλιώσουν τον εαυτό τους και το λαό με μια συμφωνία αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog