..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Οι γλωσσοπλάστες της κυβερνητικής προπαγάνδας, θα τρελάνουν κόσμο!!!!!


Μαγικές ιδιότητες έχει αποκτήσει η λέξη «αξιολόγηση»: Η τρόικα, όταν αναφέρεται σ' αυτήν, παραπέμπει στην 5η αξιολόγηση του υπάρχοντος μνημονίου (που η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχει). 

Η κυβέρνηση, έως προχτές, όταν μιλούσε για «αξιολόγηση», αναφερόταν στη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη (που κι αυτή στο υπάρχον μνημόνιο αναφέρεται, αλλά η κυβέρνηση λέει πως πρόκειται για άλλο πράγμα).

 Η προχτεσινή κοινή δήλωση Γιούνκερ - Τσίπρα αναφέρεται στην «πρόοδο που έχει σημειωθεί (...) πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση». 
Δηλαδή, κι αυτή στην τρέχουσα αξιολόγηση αναφέρεται, γεγονός που προκάλεσε ήδη ουκ ολίγες ανησυχίες στην εκλογική βάση του κυβερνητικού κόμματος. 

Οπότε σπεύδουν από χτες κυβερνητικά στελέχη να διευκρινίσουν ότι αυτή η αναφορά γίνεται για το πρόγραμμα που «θα» συμφωνηθεί.

Πώς γίνεται να αξιολογείται ήδη ένα πρόγραμμα που «θα» συμφωνηθεί, πριν καν αυτό υπάρξει, είναι ένα θέμα που μόνο οι γλωσσοπλάστες της κυβερνητικής προπαγάνδας γνωρίζουν, αλλά το κρατούν μυστικό από τους ψηφοφόρους τους, μέχρι να τους αποτρελάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog