..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Γιώργος Ρωμανιάς: Η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ, για τις μειώσεις των συντάξεων!!!!!!


Συνεχίζει να σεναριολογεί η κυβέρνηση γύρω από το Ασφαλιστικό, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αντιλαϊκή συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. 

Μιλώντας το Σάββατο πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς, αναφέρθηκε στην «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» για τα επικουρικά ταμεία και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην την εφαρμόσει.

Ωστόσο, η ρήτρα δεν καταργείται, αλλά μόνο αναστέλλεται, καθώς η «τύχη» της θα κριθεί τελικά στα παζάρια με τους δανειστές, στον επόμενο γύρο που θα γίνει τον Ιούνη.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γ. Ρωμανιάς είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ για ανάκληση μειώσεων σε συντάξεις, αλλά η αποκατάσταση των συνταξιούχων θα πρέπει να γίνει «συναινετικά», με αναδρομική καταβολή των επιστροφών σε βάθος χρόνου, όπως και με τους στρατιωτικούς.

Δηλαδή, οι συνταξιούχοι μπορεί να δικαιωθούν στο ΣτΕ, αλλά η κυβέρνηση τους αναγγέλλει από τώρα ότι θα παραμείνουν για καιρό στο «περίμενε» για τα χρήματα που έχασαν από τις μειώσεις μετά το 2012. 

Κατά τα άλλα, ο Γ. Ρωμανιάς είπε ότι η κυβέρνηση πάγωσε ήδη τον νέο τρόπο υπολογισμού των κυρίων συντάξεων από 1/1/2015, ο οποίος θα οδηγούσε σε μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων, παραδεχόμενος ωστόσο ότι το δημοσιονομικό κόστος για φέτος είναι μικρό, όπως και τα επόμενα δυο χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει το χρόνο να «ξαναδεί» το θέμα, σε συνάρτηση πάντα με τα παζάρια που κάνει με τους δανειστές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog