..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

40.000 παιδιά λιγότερα στους παιδικούς σταθμούς των δήμων!!!!


Πλησιάζει η μέρα που θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων των γονιών, των νέων ζευγαριών για τις εγγραφές παιδιών στους παιδικούς σταθμούς των δήμων για την περίοδο 2015 - 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον Τύπο, προδιαγράφεται μία ακόμα πολύ δύσκολη περίοδος για δεκάδες χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες. 
Θυμίζουμε ότι υπάρχουν εκτιμήσεις πως για την περίοδο 2015 - 2016 στους παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, θα πάνε 40.000 παιδιά λιγότερα από ό,τι την περίοδο 2014 - 2015. Επιπλέον, αναμένονται απολύσεις 10.000 εργαζομένων που δούλευαν με το καθεστώς των 5μηνων, 6μηνων ή 8μηνων συμβάσεων και δεν αναμένεται να επαναπροσληφθούν οι ίδιοι ή να προσληφθούν νέοι...

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής δέσμευσης των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων από την κυβέρνηση με ευθύνη και των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης. Κάτι που θα σημάνει το κλείσιμο παιδικών σταθμών ή την επιβολή τροφείων - σε πολλές περιπτώσεις πολύ υψηλών - με πρόσχημα το να μπορούν να λειτουργήσουν. Από αυτή την άποψη, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα. 

Για να μην κλείσουν αυτές οι δομές των δήμων, να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι και να προσληφθούν και άλλοι, γιατί ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού που λήγει η σύμβασή του ή συνταξιοδοτείται, δεν αναπληρώνεται. Για να αξιοποιηθούν άμεσα κρατικά και δημοτικά κτίρια για τη λειτουργία παιδικών σταθμών. 
Για να καταργηθούν τα όποια τροφεία και να μην επιβληθούν νέα σε περιπτώσεις όπου αυτή τη στιγμή είναι δωρεάν, όπως στο ΕΣΠΑ. Και να διεκδικήσουν η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την κρατική χρηματοδότηση αυτών των δομών και να δρομολογήσει τη μονιμοποίηση όλου του προσωπικού.

"Ρ" 02052015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog