..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στο MEGA: Η σφαγή των συντάξεων είναι .....δεδομένη!!!!! { Video}


Η σφαγή των συντάξεων είναι δεδομένη, εδώ και 4 χρόνια έχουν λεηλατηθεί, τόνισε, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Τα ψέματα τελειώνουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κατάσταση. Δεν μπορούμε να συζητάμε ότι δεν θα μειώσουμε κι άλλο τις συντάξεις και ότι αυτό είναι επίτευγμα. Έχουμε φτάσει σε συγκεκριμένα όρια. Εδώ υπάρχει ένα κόστος το οποίο συνεχίζει να το πληρώνει ο λαός μας. Και απέναντι σε αυτήν την κατάσταση έρχεται Πάσχα. Πού είναι η 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους; Για τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα οι οποίοι έχουν γίνει κάτι σαν οι πατρίκιοι της ελληνικής κοινωνίας; Αυτοί που δουλεύουν με 600 και 650 ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα; Λέμε ότι δεν θα αγγίξουμε τα Εργασιακά. Τι να αγγίξουμε; Το 80% των εργαζομένων σήμερα δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις», επισήμανε.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για τη ρήξη, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει ρήξη, γιατί αυτό θα σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ, με το κεφάλαιο που κάνει κουμάντο και με την εξουσία τους.

«Η δική μας πρόταση εξουσίας έχει μια σαφήνεια και λέει ότι με την Ελλάδα μέσα σε αυτό το λάκκο της ΕΕ, της ΟΝΕ, των δεσμεύσεων μέσα σε αυτή την οικονομία της αγοράς, η οποία μάτωσε τον ελληνικό λαό, δεν μπορείς να έχεις μια κυβέρνηση φιλολαϊκή. Πρέπει να συγκρουστείς και εδώ χρειάζεται ένας λαός οργανωμένος, αποφασισμένος, που δεν του προκύπτει ατύχημα, αλλά θέλει και επιδιώκει τη σύγκρουση με αυτή την οικονομία και τις δεσμεύσεις της».

Παράλληλα, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία «με φαρδιά πλατιά την υπογραφή της κυβέρνησης, η οποία παρατείνει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο και ενάμιση μήνα μετά δεν έχει έρθει ούτε για συζήτηση ούτε για ψήφιση στη Βουλή» και ο λογαριασμός αυτής της συμφωνίας θα πληρωθεί από τα συνήθη υποζύγια, τον ελληνικό λαό.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog