..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Αντιδράσεις εκπροσώπων της ΕΕ για τις επαφές των κυβερνήσεων Ελλάδας - Ρωσίας!!!!


Συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις εντός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ για τις επαφές Τσίπρα - Πούτιν. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να μη σπάσει τη γραμμή της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. «Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. Οπότε μπορούμε να ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς», με την Αθήνα να «αποσύρει τη συμμετοχή της στα κοινά μέτρα», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Munchner Merkur».

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σαουάν Σέμπλι, παρενέβη επίσης στο θέμα, δηλώνοντας: «Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει υποστηρίξει όλες τις αποφάσεις που συνδέονται με κυρώσεις και ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει». Συμπλήρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει πως βλέπει τόσο το μέλλον της όσο και τη λύση της κρίσης εντός ΕΕ και «σε αυτό βασιζόμαστε».

Να σταματήσει να παίζει το «χαρτί» του Πούτιν εναντίον της ΕΕ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γκ. Φερχόφσταντ, σημειώνοντας ότι «ο Πούτιν δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα, η ΕΕ μπορεί» και καλώντας την κυβέρνηση της Ελλάδας να παίζει με βάση τους κοινούς κανόνες.

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό να λαμβάνουν χώρα συνομιλίες, όμως θα απηύθυνα επείγουσα προειδοποίηση ενάντια σε στενότερη προσέγγιση», ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χ. Γ. Σέλινγκ, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε εν μέσω τελικών διαπραγματεύσεων για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και δεν πιστεύω ότι εδώ παίζεται ένα σωστό παιχνίδι».

Πιο έντονες, τέλος, ήταν οι δηλώσεις του Εσθονού προέδρου Toomas Hendrik Ilves, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Times» δήλωσε ότι «η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Κύπρος, με το να ζητούν την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, γίνονται οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" του Πούτιν μέσα στην ΕΕ».
Στις εν λόγω δηλώσεις αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας χτες τον Εσθονό πρέσβη στην Ελλάδα και επιδίδοντάς του διάβημα διαμαρτυρίας «σχετικά με τις ακατανόητες και προσβλητικές για την Ελλάδα δηλώσεις» του Εσθονού προέδρου.


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog