..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Νάουσα: Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Υγείας από εργαζόμενους και κατοίκους !!!!!


Πλήθος εργαζομένων και κατοίκων της Νάουσας συμμετείχε στην κινητοποίηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής 26 Απρίλη στο νοσοκομείο, για να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, την Υγεία. Η κινητοποίηση έγινε εκτάκτως, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην πόλη και το νοσοκομείο.

Ο Π. Κουρουμπλής έφθασε στο Νοσοκομείο Νάουσας μετά τις 8.30 το βράδυ, ενώ ακριβώς έξω αυτό τον υποδέχθηκαν εργαζόμενοι και πολίτες με συνθήματα κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου.

Συνάντηση με φορείς

Σε συνάντηση - συζήτηση που είχε με τους φορείς τους νοσοκομείου και της πόλης, ο Π. Κουρουμπλής υποσχέθηκε πως δεν θα κλείσει το Νοσοκομείο της Νάουσας και πως το Μάη και τον Ιούνιο θα στελεχωθεί με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Χρήστος Τρεμπελής, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, είπε πως σε όποια χώρα έχει μπει το ΔΝΤ τα δημόσια νοσοκομεία έχουν λιγοστέψει κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Ζήτησε από τον υπουργό να δεσμευτεί πως δεν θα γίνει Κέντρο Υγείας το νοσοκομείο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, Σάκης Τσίτσης, ζήτησε από τον υπουργό να δεσμευτεί πως δεν θα υποβαθμισθεί το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας, ενώ μίλησε και για την έλλειψη ασθενοφόρου, την ελάχιστη πληρωμή των εργολαβικών εργαζομένων στο νοσοκομείο και παρέδωσε το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας πως κανείς ανασφάλιστος δεν πρέπει να μένει αγιάτρευτος.

Στο ψήφισμά του το ΕΚ Νάουσας απαιτεί:

Να παραμείνει το Νοσοκομείο Νάουσας και να επαναλειτουργήσουν οι 8 βασικές κλινικές όπως υπήρχαν πριν τις συγχωνεύσεις.

Να προσληφθούν γιατροί και προσωπικό στο νοσοκομείο και στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των 34.500 κατοίκων της περιοχής.

Να νοσηλεύονται όλοι οι άνεργοι - ανασφάλιστοι χωρίς προϋποθέσεις.

Να καταργηθεί ο Νόμος Βορίδη για τις εφημερίες των γιατρών.

Να υπάρχει ασθενοφόρο στο νοσοκομείο σε 24ωρη βάση.

Να λειτουργήσει αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο, να επαναλειτουργήσει το Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο στο ΠΕΔΥ.

Να πληρωθούν τα οφειλόμενα στις εργολαβικές εργαζόμενες και να προσληφθούν με πλήρη απασχόληση από το νοσοκομείο.

Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, καμία επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog