..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Πάνος Καμμένος: Έτοιμη η συγκυβέρνηση για συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!!!!!!!


«Κεντρικό και καταλυτικό ρόλο» στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή διεκδικεί η συγκυβέρνηση για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου.

Ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, μιλώντας χτες στη Μόσχα, στη διεθνή διάσκεψη με θέμα «Διεθνής Ασφάλεια - προκλήσεις και προοπτικές» επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να στηρίξει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευθεία από Λιβύη ως Συρία και Ιράκ, με πρόσχημα τη δράση των τζιχαντιστών και άξονα τη διασφάλιση των μονοπωλιακών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Προκλήσεις ασφαλείας»

Αναπαράγοντας, εκ μέρους της συγκυβέρνησης, με ανατριχιαστική ομοιότητα, όλη τη ΝΑΤΟική φιλολογία περί «σύγχρονων μορφών τρομοκρατίας και ανάγκης αντιμετώπισής τους», δεν παρέλειψε να παίξει το χαρτί της γεωστρατηγικής αξίας της χώρας στην προσπάθεια της εγχώριας αστικής τάξης να αναβαθμίσει το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος, «το περιβάλλον ασφαλείας επιδεινώνεται από την εμφάνιση των "μη κρατικών δρώντων", την έξαρση της τρομοκρατίας», ενώ ως «προκλήσεις ασφαλείας» απαρίθμησε, μεταξύ άλλων, τις «εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις», τις «επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών», τις «μαζικές μεταναστευτικές ροές ως συνέπεια της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία και τη Λιβύη», τη «διασπορά μεγάλων ποσοτήτων οπλισμού και πυρομαχικών σε μη κυβερνητικές δυνάμεις, μετά την κατάρρευση των κρατικών δομών στις χώρες αυτές».

Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, το τελευταίο αποδεικνύεται με τον πλέον τραγικό τρόπο στη δράση της ISIS, όπου δημιουργήθηκε «υπό την αδυναμία του κράτους να ασκεί έλεγχο επί των εδαφών του και κατάφερε στη συνέχεια να δραστηριοποιείται και να εισχωρεί τόσο στο Ιράκ, στη Συρία, καθώς και να εξακολουθεί να αναζητά και να βρίσκει γόνιμο έδαφος στην αναπτυσσόμενη μετεπαναστατική αστάθεια στη Λιβύη. Για πρώτη φορά εμφανίζεται μια τρομοκρατική οργάνωση με κρατικές δομές».

Αναζητούν «καταλυτικό ρόλο» στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Σε αυτό το υπόβαθρο, χαρακτήρισε την «υλοποίηση της ελληνικής πρωτοβουλίας για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως παρουσιάστηκε, στις 9 Φεβρουαρίου 2015, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (...), περισσότερο επίκαιρη από ποτέ». Πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το ελληνικό ΥΠΕΞ, προωθείται με τη στήριξη της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει ένα από τα προσχήματα της εκδήλωσης πολεμικής δράσης με πρόσχημα τους τζιχαντιστές.

Δεν παρέλειψε, δε, να σημειώσει ότι «η Ελλάδα, με γεωγραφικά και κοινωνικοπολιτικά κριτήρια, αποτελεί την παρούσα χρονική περίοδο τον προμαχώνα της Ευρώπης προς αυτή την περιοχή και ως τέτοια δύναται να διαδραματίσει κεντρικό και καταλυτικό ρόλο στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις».

Επιμένοντας, ουσιαστικά, για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, με άξονα την προστασία των μονοπωλιακών συμφερόντων, παρουσίασε ως «ακράδαντη πεποίθησή» του ότι «είμαστε ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης, η οποία μας υποχρεώνει να εργαστούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες απειλές ασφαλείας (...) να προγραμματίσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας και να εγκαινιάσουμε μια νέα στρατηγική συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (...) Η αστάθεια, που εκτείνεται σήμερα από την Ουκρανία μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, που κυκλώνει την Ευρώπη, συνιστά μία απειλή για το εμπόριο, τις ενεργειακές οδούς, τον τουρισμό, την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη»...


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog